Dessertwijn is heerlijk om te drinken als aperitief.WijnVoorNu.nl over Monbazillac.
Misschien ook iets voor u
Oude witte Port
Port en kerst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat gaat dan meestal wel om rood: Ruby of Tawny. Witte Port...
Winnaars van het PERSWIJN Wijnconcours 101 beste van 2023
Na de proefrondes hebben onze panelleden 101 finalisten gekozen. Uit de finalisten heeft de jury door middel van een blindproeverij...
Wijnwetenschappers: Sandrine Garbay, oenoloog (ex-Yquem, nu Château Guiraud)
Bijna 25 jaar lang was dr. Sandrine Garbay maître de chai bij het iconische Château d’Yquem. Vorig jaar werd ze...
De geneugte van Hongaarse zoete wijn
Vroeger deed zich zelden de gelegenheid voor om Hongaars zoet te proeven. Deze lacune in mijn wijncultuur is ondertussen goedgemaakt....
Aanbevolen wijnen: 10 jaar later (wijnen uit 2010)
Ronald de Groot licht als sneak preview op de rubriek ‘Geproefd en Beoordeeld’ in het magazine, enkele wijnen uit die...
Wijn & Spijs #6: Sinaasappeldessert
Eenvoudig dessert zo lijkt het: partjes sappige sinaasappel met een siroop van ingekookt sap en een lichtzoete mascarpone crème. Gewoon...