Amsterdam heeft 't - Perswijn
Andermans woorden

Amsterdam heeft ‘t

Het Damrak is van het Centraal Station tot de Dam veranderd in een vreetgeul. De etenswaren worden aan de man gebracht in kitscherig verlichte bruine barakken, die chalet worden genoemd omdat ze dan minder afzichtelijk lijken….
Ik zag troggen waarvan de inhoud, zowel qua geur als substantie, het midden hield tussen diarree en braaksel, en er waren veel verkopers – van negen nationaliteiten – die eerst eens een goed bad zouden moeten nemen voor ze een broodje smeren.Ik […] stel me even voor dat ik als buitenlandse toerist […] voor het eerst in mijn leven Amsterdam bij het Damrak binnenkom. Stonk het daar altijd zo?

NRC columnist Frits Abrahams walgt van de Wintermarkt in zijn woonplaats Amsterdam. En dat Damrak is ook zonder al zo platvloers…

 

Reageer op dit item