(persbericht)Pasteuning viert zondag 24 november haar 120-jarig bestaan aan de Willemsparkweg 11. In werkelijkheid is de winkel nog ouder: Pasteuning is opgericht op 19 december 1876 en was destijds gevestigd aan de Eerste Boerhaavestraat 9.
Hiermee is Pasteuning de oudste, nog bestaande kruidenier in Amsterdam. Bovendien is het nog steeds een familiebedrijf.
Mijlpaal
Ter gelegenheid van deze mijlpaal heeft Pasteuning een boek laten schrijven met de titel 120 jaar Pasteuning en de Concertgebouwbuurt. Een boek over de geschiedenis van Pasteuning en de opbouw van de omgeving van het Concertgebouw.De presentatie van het boek zal plaatsvinden op 24 november 2013 in het Conservatorium Hotel. Om 12 uur zal het eerste exemplaar overhandigd worden aan Huub Stapel, niet alleen één van de columnisten in het boek, ook buurtgenoot en kruidenierszoon. Om 12:30 worden er vier portretten van de eerste drie generaties onthuld. Deze portretten worden op de ramen aan de zijkant van onze winkel afgebeeld.
Spektakel
Om deze dag te vieren organiseert Pasteuning diverse proeverijen met bekende wijnmakers en -schrijvers. Om te beginnen een tweetal masterclasses van Lars Daniëls MV: één over de Ahr (Jean Stodden) en één over de Saar (Zilliken, van droog naar zoet). Nicolaas Klei en Harold Hamersma zullen samen twee proeverijen verzorgen, spektakel gegarandeerd!Naast deze proeverijen is er in de grote zaal van het Conservatorium Hotel een proeverij waarbij vele producenten (doorgaans de wijnmakers zelf) aanwezig zullen zijn:
Henri Giraud – Champagne
Domaine Gayda – Languedoc
Domaine Saint Gayan – Gigondas
Domaine Rives-Blanques – Limoux
Wagner-Stempel – Rheinhessen
Raumland – Rheinhessen
Firriato – Sicilië
Luigi Valori / Masciarelli – Abruzzo
Labastida – Rioja
Celler del Roure – Valencia
Antonio Arraez – Valencia
Naast de aanwezigheid van de wijnmakers van bovenstaande domeinen, zijn er ook proeftafels van:
François Villard – Noord Rhône
Jean Stodden – Ahr
Zilliken – Saar
Casas del Bosque – Chili
Achaval-Ferrer – Argentinië
Tunes
We sluiten de dag af met een wijnmakersdiner waarbij alle wijnmakers van de proeverij aanwezig zijn. Het diner wordt georganiseerd in restaurant ‘Tunes’ van het Conservatorium Hotel. Chefkok Schilo van Coevorden en zijn team verzorgen een prachtig wijn-spijsdiner. Bovendien zal Alain Caron één van de gangen verzorgen.
Voor meer informatie over deze dag en het bestellen van kaarten: www.pasteuning.nl/jubileum