Eenvoud en bezieling in de wijnwereld van Vinuno - Perswijn
Persberichten

Eenvoud en bezieling in de wijnwereld van Vinuno

(persbericht)Nederland heeft wijn leren drinken, nu is het tijd voor de volgende stap: wijn leren kennen. Want elke wijn vertelt zijn eigen verhaal. Vanaf 1 november laat Vinuno.nl Nederland elke maand kennismaken met een bevlogen wijnboer en zijn wijn.


“Wij zijn gek op wijn en houden van authentieke verhalen” zegt Arjan Hassing, een van de oprichters van Vinuno. “Wij willen de bijzondere verhalen van wijnboeren die wij hebben ontmoet met wijnliefhebbers delen. Het is toch geweldig om direct van een wijnboer te horen waarom hij de wijn heeft gemaakt en wanneer je deze het best kunt drinken? Op vinuno.nl krijg je echt het gevoel dat je op bezoek bent bij de wijnboer.”

Keuzestress

We leven in een tijd van keuzestress. Dat geldt ook voor wijn. Veel wijndrinkers worden duizelig van alle flessen die wijnwinkels hebben uitgestald en vinden het daardoor moeilijk kiezen. Al die ingewikkelde proefnotities helpen ook nauwelijks. “Wij geloven in eenvoud” laat mede-oprichter Nils van den Broek weten. “Wij verkopen elke maand maar één wijn. Niet meer, niet minder. We zoeken naar eerlijke wijnen van authentieke wijnboeren. Echt gepassioneerde vakmensen.”

Eén wijn

Elke maand staat bij Vinuno één wijnboer in het middelpunt. In een korte film vertelt hij over zijn passie voor wijn. “We hebben alle wijnboeren samen met een filmmaker bezocht. Overal werden we met open armen ontvangen. Ze vinden het idee van Vinuno geweldig. Een Italiaanse wijnboer vertelde ons: “Normaal is men alleen geïnteresseerd in mijn wijn. Mijn persoonlijke verhaal heb ik nog nooit zo kunnen vertellen”. “Daar doen we het voor”, zegt Arjan Hassing. “We verkopen niet puur zijn wijn, we laten ook het verhaal erachter zien.”

Delen

Via social media gaat het verhaal van elke wijnboer verder. Fans en volgers van Vinuno leren de wijnboer zo nog beter kennen. “Wij vragen een wijnboer bijvoorbeeld wat zijn favoriete streekgerecht is of wanneer hij de wijn zelf het liefst drinkt. En dat delen we via Facebook en Twitter. Wij hopen ook dat mensen die de wijn bij Vinuno kopen hun ervaringen met ons delen. Onze wijnboeren vinden het leuk om te zien wie hun wijn drinkt.”

 

Reageer op dit item