Nieuwe chef-kok Restaurant Het Bosch - Perswijn
Persberichten

Nieuwe chef-kok Restaurant Het Bosch

(persbericht)Willem-Pieter van Dreumel zal per 1 december aan de slag gaan als chef-kok in Restaurant Het Bosch, aan de Zuidas in Amsterdam.


Patron-cuisinier van Restaurant Het Bosch, Ferry van Houten, is naar eigen zeggen “heel blij met deze culinaire topper in de keuken”. Willem-Pieter vervangt Peter Scholte (ex-Sucre), die het afgelopen jaar tijdelijk de keuken van Het Bosch heeft aangestuurd.

 

Met de komst van Willem-Pieter van Dreumel is het team klaar voor de ambitie die Van Houten heeft voor Het Bosch: “Mijn doelstelling is tot de top van Amsterdam te behoren. Geen Michelinster-ambities, maar de gast mag absoluut het gevoel hebben dat deze er is. Het Bosch is en blijft een restaurant waar de gast voor het totaalplaatje komt: de locatie, het uitzicht, de sfeer en ambiance blijven even zwaar wegen als de stap die we nu gaan maken met onze keuken.”

 


Willem-Pieter van Dreumel werkte, na zijn leerperiode te hebben afgesloten bij Robert Kranenborg, onder meer als chef de partie voor Henk Savelberg bij Voorburg, als sous-chef voor Erik van Loo bij de Zwethheul en als chef-kok bij Parkheuvel. Wat we mogen verwachten uit zijn keuken? Willem-Pieter: “De eigenheid van het product op een creatieve manier bereid tot een prachtig gerecht.”

 

Tetrug als sous-chef in het team is Tamara de Borst. Tamara werkte van 2010 tot 2012 bij Het Bosch als chef-kok en won in 2012 RTL Topchef.

 

“Na de gerealiseerde nieuwbouw in 2010, de komst van Erik Smit als maître-sommelier in 2012 en het vernieuwde keukenteam, staan alle lichten nu op groen om de ambitie ‘het mooiste restaurant van Amsterdam’ waar te maken”, aldus Ferry van Houten.

 

Meer informatie over Het Bosch op www.hetbosch.com.

 

Reageer op dit item