Gastvrijheid, beleving en kwaliteit. Daar draait het om bij de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam, waarvan de eerste editie zal plaatsvinden in Ahoy Rotterdam op 23, 24 en 25 september 2013. Gastvrij Rotterdam verwelkomt horecaprofessionals met liefde voor het vak en passie voor hun gasten.
Alle zintuigen geprikkeld
Proeven, ruiken, zien, horen en voelen, daar draait het om op Gastvrij Rotterdam. Horecaprofessionals krijgen een breed aanbod van producten en diensten voorgeschoteld, zij kunnen genieten van culinaire hoogstandjes, ideeën en (product)kennis opdoen, deelnemen aan workshops, nieuwe contacten leggen, bestaande contacten verstevigen en direct zaken doen. Op Gastvrij Rotterdam staan zowel op de beursvloer als in het programma trends, innovaties en rendement in de horecabranche centraal.
Het Wijnpaviljoen – hosted by Perswijn
Perswijn verzorgt op Gastvrij Rotterdam de programmering in het Wijnpaviljoen. In deze sfeervolle ambiance zullen tal van activiteiten en proeverijen plaatsvinden. Naast de wijnstands waar de bezoeker wijnen kan proeven van verschillende importeurs, is er een wijntheater en workshop ruimte. Perswijn heeft in samenwerking met het gastvrijheidsgilde en koksgilde voor deze ruimtes een uiteenlopend programma opgezet met interessante en leerzame workshops, masterclasses en begeleide proeverijen. De onderwerpen voor deze speciale programmering zullen gevonden worden rondom thema’s die interessant zijn voor horecabezoeker.
Programma
• Culinair Mindmappen met Smaakvrienden door Angelique Smeenk en SVH meesterkok
• Workshop van het Wijninstituut door Peter Klosse
• Gastronomixs-Creatief Koken door Jeroen van Oijen
• Gastvrijheid loont! door Jeannine Sok van het Gastvrijheidsgilde
• Begeleide Proeverij: Bodegas Protos & Ribera del Duero door Luisa la Paz (wijnmaakster) importeur: Jean Arnaud
• Begeleide Proeverij: Elzas de sprookjestuin van Frankrijk door Alain Beylon-Schlumberger Importeur: Abbema Wines
• Wijn-Cress Experience door Alfred Verhagen van Coppert Cress en Jacco Huitema van Wijnimport J.Bart
• De wijnkaart: tips en uitleg voor de juiste wijnkaart door Lars Daniels MV en Ronald de Groot (oprichter wijnmagazine Perswijn en van de restaurantgids voor wijnliefhebbers Grootspraak).
• Gastvrijheid en DNA door Gastvrijheidsgilde Rob Bosma
• Presentatie nieuwe horecaverkooptraining door het Wijninstituut, Rien van der Meulen
• Hoe verdubbel in mijn wijnomzet? Aantal tips en trucs door de Wijnstudio, Jeroen Bronckhorst
• Aroma’s in de wijn: wat proef en ruik ik? door Lars Daniels MV met wijnen van importeur: La Residence.
• WOW! Gastvrijheidsgilde door Laura de la Mar.
Een gedetailleerd overzicht van het programma met tijden en updates zal binnenkort op deze pagina verschijnen.
Perswijn en Gastvrij Rotterdam nodigen u, wijnprofessional in de horeca, van harte uit op 23 t/m 25 september in Ahoy Rotterdam! Kijk voor meer informatie en registratie op www.gastvrij-rotterdam.nl.