Mousserend en Rías Baixas op de Perswijn Zomerproeverij: begeleide proeverijen III - Perswijn
Nieuws

Mousserend en Rías Baixas op de Perswijn Zomerproeverij: begeleide proeverijen III

Binnen de thema's jubileumbubbels, eetrosé, cool rouge en zwoel wit zullen er negen begeleide proeverijen te bijwonen zijn tijdens de Perswijn Zomerproeverij. Op deze site de komende weken extra aandacht voor deze proeverijen, met deze aflevering: mousserende wijnen en witte wijnen uit Rías Baixas.


Lars Daniëls MV zal tijdens de Perswijn Zomerproeverij een proeverij begeleiden met de titel 'Een wereld van bubbels', waarin verrassende, mousserende wijnen aan bod zullen komen. Witte wijnen uit Rías Baixas zullen geproefd worden onder begeleiding van terroirspecialist Germán Muñoz, met als titel  'Rías Baixas, paradijs van xabre'.

Een wereld van bubbels

De wijnwereld sprankelt als nooit tevoren. Mousserende wijnen zijn populairder, diverser en beter dan ooit, ze komen uit alle wijngebieden en van verrassend veel verschillende druiven. In een themaproeverij laat Lars Daniëls MV niet alleen klassieke mousserende wijnen proeven, maar ook aparte bubbles uit onverwachte gebieden. En uiteraard vertelt hij -in woord en beeld- hoe de verschillende typen gemaakt worden en wat de specifieke kenmerken van herkomst en vinificatie doen met het karakter van de wijnen.

12:30-13:30 uur – grote zaal: Een wereld van bubbels. Van champagne tot Cap Classique en van Sekt tot Prosecco, de wijnwereld sprankelt als nooit tevoren.

Rías Baixas, paradijs van xabre

In Rías Baixas regent het meer dan in Nederland, en deze zware regenval in combinatie met de werking van zeezout zorgt voor afbrokkeling van het graniet 'xabre'. Het xabregraniet biedt grote mineraliteit aan de wijnen van Rías Baixas, en een elegante zilte touch in de afdronk, vanwege de nabijheid van de zee. De druivenvariëteit albariño, een van de beste witte druivenrassen van Europa, sluit perfect aan op dit terroir, en is perfect te combineren met schelpdieren, zalm, rijst, stoofschotels en vooral oesters en schelpdieren in het algemeen. Germán Muñoz zal ingaan op de werking van dit unieke terroir.

14:00-15:00 uur & 16:00-17:00 uur – kleine zaal: Rías Baixas, paradijs van xabre.

Klik hier om kaarten te kopen voor de Perswijn Zomerproeverij en deze begeleide proeverijen!


Lars Daniëls MV

Lars Daniëls studeerde Franse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Utrecht, maar kon de verleidingen van de wijn niet weerstaan. In 2007 slaagde hij voor het examen Magister Vini en sindsdien is lid van de examencommissie van de Vinologenopleiding. Daarnaast geeft hij les aan de Wijnacademie, is hij verbonden aan het begeleidingsproces van Magister Vini, en is hij redactielid van Perswijn.


Germán Muñoz López

Germán heeft een indrukwekkende lijst van kwalificaties, waaronder een graad in agrotechniek, en Masters in oenologie, wijnbouw en de marketing van wijn. Hij heeft ook een schat aan professionele ervaring opgedaan in Frankrijk, in Spanje met de Pesquera Group, en met de Europese Commissie in Brussel. In 2009 heeft hij zijn eigen onderneming opgezet: "Terroir 34". Hij omschrijft zichzelf als een consultant in wijnen en terroirs: “Het proeven van een glas wijn zonder het in acht nemen van zijn terroir, is als dansen zonder muziek”.

Lees hier meer informatie over de Perswijn Zomerproeverij, en een overzicht van de deelnemers en andere begeleide proeverijen.

Reageer op dit item