Restaurant Vermeer op de Perswijn Zomerproeverij: begeleide proeverijen I - Perswijn
Nieuws

Restaurant Vermeer op de Perswijn Zomerproeverij: begeleide proeverijen I

Op zondag 26 mei zal Perswijn samen met u de zomer én ons 25-jarig jubileum vieren tijdens de Perswijn Zomerproeverij. Binnen de thema's jubileumbubbels, eetrosé, cool rouge en zwoel wit zullen we negen begeleide proeverijen organiseren. Op deze site de komende weken extra aandacht voor deze proeverijen.
Onder leiding van niemand minder dan Christopher Naylor en Niek Beute van Restaurant Vermeer zullen er twee wijn-spijs proeverijen georganiseerd worden op de Zomerproeverij.

Onder de titels “Cool Rouge: gekoelde Beaujolais in combinatie met spijs” en “Eetrosé: wat eten we bij een glas rosé?” zullen zij zes wijnen laten proeven, met begeleidende gerechtjes van hoog niveau.

Cool Rouge: gekoelde Beaujolais in combinatie met spijs

De wijnen uit de Beaujolais zijn ideaal om gekoeld te drinken; het is de perfecte wijn voor warme zomerdagen, als variatie op witte en roséwijnen. En daarnaast ook zeer goed te combineren met – al dan niet zomerse – gerechten. Niek Beute en Christopher Naylor zullen zes wijnen combineren met drie eenvoudige, maar spannende gerechtjes! De wijnen in deze begeleide proeverij worden mogelijk gemaakt door Intercaves en Wijnhandel B.J. De Logie.

14:00-15:00 uur – grote zaal: Cool Rouge: gekoelde Beaujolais in combinatie met spijs

Eetrosé: wat eten we bij een glas rosé?

Bij de zomer hoort rosé. Het idee dat rosé alleen maar een vrouwendrankje is, is al lang passé. Maar is rosé ook op een andere manier te drinken dan als aperitief, en op het terras? Jazeker! Het is welbekend dat roséwijn uitstekend gecombineerd kan worden met kazen, maar daarnaast is er meer! Niek Beute en Christopher Naylor zullen wederom zes wijnen laten proeven met drie kleine gerechtjes, in niet eerder geproefde combinaties. De wijnen in deze begeleide proeverij worden mogelijk gemaakt coor De Kelder van de Coningh, Wijn uit Gaillac en Andere Wijn.

16:00-17:00 uur – grote zaal: Eetrosé: wat eten we bij een glas rosé?

Klik hier om kaarten te kopen voor de Perswijn Zomerproeverij en deze begeleide proeverijen!


Niek Beute – maître bij Restaurant Vermeer

De liefde voor wijn ontstaat tijdens Niek Beute's stages en eerste betrekkingen bij sterrenrestaurants in Nederland. Aangespoord door de eigenaren van Vossius toog Beute in 2003 naar Frankrijk. Daar verloor hij zijn hart voorgoed. Na twee jaar Spartaans zwoegen en studeren – Beute sprak bij aanvang geen woord Frans – werd hij Sommelier bij het Parijse drie sterrenrestaurant Guy Savoy om vervolgens in 2006 bij het Amsterdamse Restaurant Vermeer in Nederland terug te keren.

Beute wordt gedreven door de oneindige beweging in wijn – variërend per seizoen, van klassiek tot modern, van piepjong tot ontwikkeld – en de continue uitdaging aan te voelen wat een gast wenst en dat telkens te overtreffen.

 

Christopher Naylor – chef de cuisine bij Restaurant Vermeer

Christopher begon zijn carrière bij de ‘Godfather’ van de

Engelse keuken: Albert Roux. Na met hem gewerkt te hebben in Londen, Amsterdam en New York, vestigde Naylor zich in Amsterdam.

 

Sinds 2005 zwaait hij de scepter bij Restaurant Vermeer. Na het roer drastisch om te hebben gegooid leidt zijn zoektocht hem terug naar de pure en eerlijke kant van zijn producten. Naylor haalde alle tierelantijnen van de kaart en gaat weer terug naar de basis. Hij hervindt zijn producten en vindt kracht, creativiteit en inspiratie in groenten en kruiden. In 2010 resulteerde dit in het behalen van de Michelin ster.

Lees hier meer informatie over de Perswijn Zomerproeverij, en een overzicht van de deelnemers en andere begeleide proeverijen.

Reageer op dit item