De Franse Dagen - Perswijn
Persberichten

De Franse Dagen

Op de Franse Dagen, hét Frankrijk evenement van Nederland en België, kunnen Frankrijkliefhebbers genieten van bijzondere producten, workshops, proeverijen, reizen, huizenaanbod en entertainment.


De Franse Dagen worden georganiseerd door Frankrijkmagazines En Route en Maison en France. Door het groeiende succes van beide bladen was uitbreiding van de bestaande Maison en France Huizenbeurs naar een groter Frankrijkevenement een logische stap.

De organisatoren, Michiel Bom en Andy Arnts, geloven in een festijn volgens dezelfde formule als de magazines: een veelzijdige inspiratiebron als voorproefje op de volgende reis naar la douce France.

 

Meerdere thema’s

Het evenement kent een rijk gevuld programma met vier thema’s: op de Marché en France heerst de geur van het goede Franse leven, met kaas, charcuterie en knoflook, maar ook lavendelzeep, brocante en andere typische Franse producten. Nederlandse en Belgische wijnbouwers uit de Bordeaux, Provence en andere wijnstreken, laten hun producten proeven op de Réunion des Vignerons, een unieke samenkomst van wijnbouwers. De Place des Vacances is de ontmoetingsplaats voor liefhebbers van bijzondere en gepersonaliseerde reizen, terwijl Maison en France talrijke mogelijk heden biedt voor een eigen huis in Frankrijk met aanbieders uit heel Frankrijk en informatieve seminars.

 

Muziek en oldtimers

Maar er is meer! Zoals muziek, met live optredens van o.a. zangeres Katell Chevalier, diverse workshops, seminars en lezingen, en niet te vergeten: Franse oldtimers. Op zondag 21 april zijn in Amerongen diverse verenigingen van klassieke Franse auto’s aanwezig, met modellen als de Renault Prairie, de Citroën Traction en natuurlijk de Citroën DS. En wie nog net voor de vakantie even zijn of haar Franse taal wil opfrissen, kan eveneens terecht op de Franse Dagen, waar onder andere de Alliance Française levendige cursussen op maat aanbiedt.

 

Data en locaties

* Zaterdag 20 april –  Kasteel Den Brandt, Antwerpen  

* Zondag 21 april – Buitenplaats Amerongen (nabij Utrecht)

Informatie over tickets, openingstijden en exposanten is te vinden op: www.defransedagen.nl en www.defransedagen.be. Twitter: #DeFranseDagen.

Reageer op dit item