Castell d’Age, Chardonnay, Cava Brut Nature Ecológico - Perswijn
Wijn van de week

Castell d’Age, Chardonnay, Cava Brut Nature Ecológico

Het is misschien een beetje krom om hier een cava te noemen die gemaakt is van chardonnay. Klassieke cava is immers een compositie van lokale druiven als xarel.lo, parellada en maccabeu.
Maar ja, we kunnen er niets aan doen; deze cava is gewoon heel lekker. Laten we eerlijk zijn: chardonnay is gewoon een heel geschikte druif voor mousserende wijn, paradoxaal genoeg omdat hij vrij neutraal van karakter is. Daardoor neemt hij zo mooi die aroma’s aan die ontstaan door de tweede gisting op fles, die bij deze wijn minimaal twintig maanden bedraagt. Hij is droog gemaakt, zoals veel van de betere cava’s tegenwoordig, en gaat dan ook door het leven als Brut Nature.

Het is een heerlijk glas mousserende wijn, rijk en krachtig, mooi getoast, breed, sappig,

lekkter boterig, fraai, zacht en complex, met een fijne mousse.

André Kerstens (Partners in Wijn), prijscategorie 8

Rectificatie:

in Perswijn nummer 8 staat een foutieve importeursvermelding bij de volgende wijn: Delamotte, Brut Blanc de Blancs (pagina 85, Notities 2002 – tien jaar later). Deze wordt – evenals de Castell d’Age Chardonnay – door Partners in Wijn geïmporteerd, binnen prijscatgorie 9.

De proefnotitie blijft als volgt: citrus, lichte toasting, sappig, rijp, zacht, fijne zuren, mooie mousse, lengte, heerlijk (16,5 punt).

Reageer op dit item