Valle del Limarí – Chili 3.0? - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Valle del Limarí – Chili 3.0?

Verhuizen van de metropool Santiago waar alles gebeurt naar een verre uithoek van het land waar niets gebeurt, is voor menige hoofdstedelijke Chileen een optie om van te gruwen.Tekst: René van Heusden
Voor geboren en getogen Santiaguino Felipe Müller was het vooral een kwestie van even wennen. Hij verruilde het stadsleven bewust voor dat op het platteland van de Valle del Limarí, zo’n slordige 450 kilometer naar het noorden, om zich daar helemaal te kunnen uitleven in zijn vak als wijnmaker voor Tabalí. Hij voorziet een grote toekomst voor datzelfde Limarí, een van Chili’s coolste wijnregio’s van dit moment.

Perswijn sprak en proefde met Müller tijdens de laatste paar uur van zijn recente verblijf in Amsterdam. Op een noodgedwongen matineus tijdstip, omdat hij die ochtend nog terug zou vliegen richting Chili. Aangezien Müller de avond tevoren met zijn gastheer Joost Bockwinkel van Grapedistrict uit stappen was geweest in de binnenstad van Amsterdam, oogde hij aanvankelijk a bit rough around the edges. Maar kom aan, ’s avonds een vent, ’s morgens een vent. En dus weerde hij zich manhaftig en kwam hij, al pratend over de zegeningen van Limarí, helemaal in zijn element.

Reageer op dit item