Mark Geessink start Hemstea Wijnen - Perswijn
Nieuws

Mark Geessink start Hemstea Wijnen

Begin oktober van dit jaar is Mark Geessink gestart met de exclusieve import van Italiaanse wijnen. Samen met goede vriend en compagnon Giovanni Boscani heeft hij een aantal wijnhuizen geselecteerd die op kleine schaal unieke wijnen produceren.
“Smaak, originaliteit, vakmanschap en onderscheidend vermogen, daar selecteren wij op. Naar onze mening is de prijs daaraan ondergeschikt. Want kennis en kunde van de wijnboer moeten uiteindelijk worden beloond. Wij gaan dus niet voor de laagste prijs, wel voor de beste kwaliteit”, aldus de heer Geessink.

“Bovendien willen we onze leveranciers goed kennen, dus we doen graag zaken met de families die een vaak relatief klein wijngoed hebben. Het gaat immer niet om de meeste opbrengst van een hectare.

Vandaar dat we kijken naar de kleinschaligheid en naar het kwaliteitsniveau van de druiven, de wijngaard, het productieproces, het geringe gebruik van bestrijdingsmiddelen, de houdbaarheid van de wijnen en de wijze van bottelen. En bovenal moet de samenwerking gezellig en leuk zijn. Want dat hoort bij een goede wijn.”

Een wijnboer die er hierbij uitspringt qua passie en vakmanschap is Federico van Terre di Leone. “Federico heeft alles tot in perfectie uitgewerkt: botteling en filtering door midden van zwaartekracht, het nauwlettend in de gaten houden van temperaturen, mechanische reiniging van de kurken. Deze man slaapt maar een paar uur per nacht en huurt Indische druivenplukkers in vanwege de ranke vingers. Bovendien doet hij alles biologisch dynamisch en hebben zijn wijnen een unieke smaak door de tufstenen  grondlaag die door zijn wijngebied loopt. Het resultaat van dit alles: geweldige wijnen uit de Valpolicella!”

Daarnaast importeert Mark een indrukwekkende Barolo, Brunello, Refola, Lugana, en drie mooie wijnen van Quintodecimo uit Campania.

Hemstea Wijnen is de enige importeur in Nederland voor deze wijnen, met uitzondering van de wijnen van Le Tende. Voor meer informatie over de families en wijnen kunt u gaan naar www.hemsteawijnen.nl. Voor nieuwe klanten geldt: gratis verzending en een gratis fles wijn t.w.v. €12 cadeau.

Meer over Hemstea Wijnen

Naast de online webshop voor consumenten, met informatie, nieuws, en blogberichten, levert Hemstea Wijnen aan restaurants en cateraars. Eigenaar Mark Geessink heeft een grote kennis van wijn en spreekt vloeiend Italiaans.

Wilt u als horeca-eigenaar weten wat Hemstea Wijnen voor u kan betekenen?

Neem dan contact op met Mark, hij komt graag langs voor een afspraak waarbij hij zijn wijnen komt laten proeven en u meer vertelt over de mogelijkheden.

Hemstea Wijnen B.V.

Hemstea 13

7152 BD Eibergen    

Bezoekadres:

Nijverheidsstraat 8-8

7151 HN Eibergen    

T: +31 (0)85 4011 679

M: info@hemsteawijnen.nl

W: http://www.hemsteawijnen.nl/

Reageer op dit item