Tipjes van de sluier Grootspraak 2013 - Perswijn
Nieuws

Tipjes van de sluier Grootspraak 2013

Waar kun je goed eten maar krijgt ook de wijn de aandacht die hij verdient? Voor iedereen die antwoord wil op die vraag is er Grootspraak: Dé restaurantgids voor de wijnliefhebber. Geschreven met het hart op de tong en met verstand van zaken. Grootspraak 2013 verschijnt op maandag 26 november. Nog net op tijd voor schoen of boom.


Ook de nieuwe editie van Grootspraak wijst wijnliefhebbers

op een heldere en toegankelijk geschreven manier de weg naar

die restaurants waar grote liefde voor de wijn gecombineerd wordt met topgastronomie.

Spijs, wijn en gastvriendelijkheid

bepalen samen het oordeel en leveren een winnend restaurant en een winnend wijnrestaurant op. Deze worden op 23 november met een persbericht bekendgemaakt. Zoals elk jaar zijn er weer diverse stijgers en dalers in de lijsten.

Tipjes van de sluier

We geven nog geen namen of getallen, maar kunnen wel vast wat tipjes van de sluier geven. Twee mooie winnaars: Het Wijnrestaurant en het Restaurant van het jaar.  Eentje in de Randstad, waar geldt: “wat goed is, komt snel”. De ander, gestaag gegroeid, in het Noorden van ons land waardoor de kwaliteit minder in de schijnwerpers stond. Maar dat kan niet lang meer duren. En beide voorbeeldig als het gaat om prijs-kwaliteit voor zowel de wijnen als voor de menu's, en met een geheel eigen keuken!

Jonge restaurateurs

Verder zijn we heel gelukkig met een aantal jonge chefs. Een nieuwe aanstormende generatie, onmiddellijk met een hoge notering binnenkomend. Durfals die er in deze tijd toch in slagen om ons blij te maken met verschillende formules, maar altijd met heel spannend en lekker eten. Jonge restaurateurs waar we nog veel van zullen gaan horen.

Wijnbars

Bij de wijnbars is er wel een kwantitatieve ontwikkeling.  Maar die echte topper die wijnbar van het jaar zou kunnen zijn na de eerdere winnaars, die is er nog niet.  We hebben er wel al een op het oog voor volgend jaar.

Grootspraak 2013 verschijnt 26 november, kost € 12,50 en is verkrijgbaar bij geselecteerde boek- en wijnhandels en te bestellen via www.grootspraak.nl. De gids is ook als iPhone App verkrijgbaar.

Reageer op dit item