Bodegas Ateca, Honoro Vera Garnacha 2011, Calatayud - Perswijn
Wijn van de week

Bodegas Ateca, Honoro Vera Garnacha 2011, Calatayud

Grenache/garnacha is in de loop der jaren op veel plaatsen in Spanje aangeplant. Een van de plaatsen waar hij zich zeer goed thuisvoelt, is het warme Calatayud.
Dit wijngebied in Aragón, ten zuidwesten van Zaragoza, heeft een voortreffelijke reputatie opgebouwd met betaalbare Garnacha. Dit gedeelte van Aragón vormt de noordoostelijke hoek van de Spaanse hoogvlakte, met wijngaarden die deels bijna op 900 meter hoogte liggen. Het is er zeer droog en de temperatuurverschillen tussen dag en nacht kunnen behoorlijk extreem zijn. Dat is een van de geheimen van de kwaliteit van deze wijn. Hij is gemaakt van druiven van oude stokken: bij grenache is dat een belangrijke voorwaarde voor échte kwaliteit. De druiven worden perfect rijp geoogst, met een wijn die barst van het fruit als resultaat.

Hij geurt heerlijk naar pruimen, bramen, witte peper; de smaak is heerlijk rijp, lekker stevig, goed sappig, met mooie zuren. En het etiket blijft intrigeren…

Ad Bibendum, € 8,49

Reageer op dit item