Perswijn nummer 6 - Perswijn
Nieuws

Perswijn nummer 6

In dit nummer reizen we af naar Bergerac en naar Minnesota, stellen we wederom de vraag: 'Is wijn te duur of kost wijn veel geld?', gaat het over de Wijnalmanak 2013, het Spaans Wijnconcours en de Perswijn Winterproeverij.
Bergerac, verlengstuk van Bordeaux?

Bergerac? Die naam kennen we allemaal. In Nederland hebben de wijnen een lange geschiedenis. Maar échte kennis over de wijnen uit Bergerac is beperkt. De import ook: 80% van de productie blijft in Frankrijk. En dat is niet makkelijk te veranderen.

Is wijn te duur, of kost wijn veel geld?

Nederlanders zeuren altijd over de prijs, ook over die van een fles wijn. Het maakt niet uit waar, overal is wijn te duur. In restaurants, in de meeste speciaalzaken en zelfs in sommige supermarkten. Maar is wijn wel (te) duur? Om u een actueel inzicht te geven in hoe de prijs van een fles wijn in de Nederlandse winkel tot stand komt, zet Perswijn de kosten op een rij. Deel 2: de logistiek en de handel.

 

De wijnalmanak 2013; 3500 keer walsen, ruiken proeven & spugen

Naast de Omfietswijngids (voorheen de Supermarktwijngids) van Nicolaas Klei en De Grote

Hamersma van, inderdaad, Harold Hamersma, is er nog een derde gids: de Wijnalmanak. Het is de oudste en bekendste gids van de ‘grote drie’. En: hij komt dit jaar uit de keuken van Perswijn.

Perswijn Winterproeverij

Nu de winter nadert, is het tijd voor de Perswijn Winterproeverij. Die is op 21 en 22 oktober, op Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. Er staan winterse wijnen op het menu, maar ook biologische en Fair Tradewijnen en de mooiste Spaanse wijnen. Daarnaast zijn er interessante wijn-spijsworkshops. Kijk voor meer informatie op www.perswijn.nl/winter.

Verrassend: Wijnbouw in Minnesota


Nieuwe, lokaal ontwikkelde druivenrassen brachten de wijnindustrie van Minnesota in korte tijd tot bloei. Een mirakel, want de zomers zijn er snoeiwarm en droog, en de winters onvoorstelbaar koud. Hubrecht Duijker ging in deze noordelijke Amerikaanse staat op ontdekkingsreis.

Het Spaans Wijnconcours: Op zoek naar Spanjes 100 mooiste wijnen

Met trots presenteren Vinos de España en Perswijn de uitslag van de derde editie van het Spaanse wijnconcours. In dit concours, dat elke twee jaar wordt gehouden, is op zoek gegaan naar de 100 mooiste Spaanse wijnen. Ook dit jaar werd gekoppeld aan het concours een verkiezing van de mooiste etiketten georganiseerd. De winnende wijnen en de finalisten en winnaar in de etikettenwedstrijd worden gepresenteerd in een speciaal voor het concours

uitgebracht supplement bij Perswijn nummer 6. In de bijlage treft u dit supplement.

Dit en uiteraard de beste wijn-spijssuggesties, proefnotities, achtergronden en nog veel meer!

Perswijn nummer 6 ligt vanaf nu in de winkel!

 

Reageer op dit item