Oinos Amsterdam van start - Perswijn
Nieuws

Oinos Amsterdam van start

Najaar 2012 zal de cursus Wijnproefkunde van OINOS Wijncursussen in Amsterdam van start gaan. Dr. Dieuwke Engelsma, vinoloog en WSET 4, en Michael Valk, wijnadviseur Vierheemskinderen, zijn de initiatiefnemers en oprichters van OINOS Amsterdam.
De cursus wijnproefkunde is niet nieuw, maar wordt al bijna 25 jaar gegeven door œnologue Gerhard Horstink in Hoogerheide. In samenwerking met Gerhard Horstink is een lesprogramma van zes avonden ingericht waarin alle aspecten van het wijnproeven in relatie tot de wijnbereiding belicht worden.

De cursus ligt in de lijn van de colleges wijnproeven en vinificatie aan de Universiteit van Bordeaux en bestaat uit theoretische uiteenzettingen en praktisch proeven. Er zal ruime aandacht worden besteed aan het beschrijvend en analytisch wijnproeven. Zo kan de deelnemer al proevend relaties leggen tussen de samenstelling van wijn en de vinificatietechniek.

Om tot deze vormen van wijnproeven te komen, worden de deelnemers onder meer getraind in het waarnemen van geuren en smaken. Inbegrepen bij de cursus zijn een cursusboek met de complete cursustekst en alle te proeven wijnen en proefoplossingen.

Voor nadere informatie:

OINOS Amsterdam

www.facebook.com/oinosamsterdam

info@oinosamsterdam.nl

Dieuwke Engelsma    tel. 0624285337

Michael Valk     tel. 0653823511

OINOS Wijncursussen

www.horstinkwijn.nl

oinos@horstinkwijn.nl

Gerhard Horstink    tel. 0164 615966

Reageer op dit item