Maar wel heel bijzonder was de ontmoeting met Grand-Père Bryczek, die dit jaar 100 is geworden. Dagelijks drinkt hij een hele fles! Dat is toch wel een bewijs dat Bourgogne en in het bijzonder Morey-Saint-Denis het beste reept is voor een lang leven.Bemoedigende informatie in Bergers Wijnjournaal.
Misschien ook iets voor u
Perswijn #6 komt uit op maandag 9 september
In Perswijn #6 nemen we u mee naar Sicilië, Piemonte, Limoux, Bourgogne en Californië. U leest over flor, gerijpte Duitse...
Wijnbreinbrekers: DIAM
Diam, officieel Diam Bouchage, is een producent van wijnkurken. Het bedrijf, onderdeel van de Franse groep Oeneo waartoe ook Seguin...
Overpeinzingen: De laatste der Mohikanen
Tijdens het proeven hier in Amsterdam hebben we het er regelmatig over. Hoe zal het in de toekomst gaan met...
Overpeinzingen: Beleggen in wijn, goed idee?
Ons proefpanel is een van de vaste waarden van Perswijn. Elke dinsdagavond is gewijd aan een blinde proeverij van één...
Winnaars van het PERSWIJN Wijnconcours 101 beste van 2023
Na de proefrondes hebben onze panelleden 101 finalisten gekozen. Uit de finalisten heeft de jury door middel van een blindproeverij...
De Bruijn, opnieuw ontdekt
Eerder zat ik met Robert Pham Aan Tafel voor de rubriek in Perswijn met dezelfde naam (editie 5 van 2023)....