Grootse Wijnen, Kleine Importeurs - Perswijn
Nieuws

Grootse Wijnen, Kleine Importeurs

Zondag 15 en maandag 16 april vindt in Aalsmeerderbrug de derde editie plaats van Grootse Wijnen, Kleine Importeurs.
Naast de wijnen die worden gepresenteerd door de deelnemers – waarvan we er de afgelopen weken een aantal hebben geïntroduceerd – zijn er meerdere redenen om dit evenement op één van deze twee dagen te bezoeken. Perswijn zet ze voor u op een rijtje.

Bijzondere wijnen

Er worden dit jaar naast de meer traditionele wijnen ook weer veel opmerkelijke, bijzondere of ludieke wijnen geschonken. Bijvoorbeeld wijnen uit onbekende streken en gebieden, gelauwerde en geprezen wijnen, wijnen waarvan de druif met ezels is geoogst omdat de wijngaarden te hoog liggen, zwavel-loze wijnen, biologische wijnen, Nederlandse wijnen en zelfs vegetarische wijnen! En veel van de geschonken wijnen beleven hun Nederlandse of zelfs internationale primeur op Grootse Wijnen en zijn dus met recht exclusief!


Taste & Talk

Veel van de wijnmakers zijn op uitnodiging van de importeurs aanwezig op de proeverij. Zij reizen speciaal voor dit evenement af naar Nederland om bezoekers kennis te laten maken met hun wijn. Zo zijn er wijnmakers uit diverse wijngebieden in Spanje, Frankrijk, Portugal en Italië aanwezig, maar ook uit Slovenië en Zuid-Afrika! Aan de tafels lichten zij graag hun wijnen toe en op zondag zullen ze in informele Taste & Talk-sessies de verhalen achter hun wijnen vertellen. Klik hier voor een overzicht van de Taste & Talk-sessies, en om u aan te melden.

Workshop wijn/spijs

Wijn complementeert spijs en andersom. Een slecht gekozen wijn kan een gerecht onderuit halen, net zoals dat een juist gekozen wijn een gerecht nog beter tot zijn recht laat komen. Daar kan elke chef en sommelier, maar ook elke wijn en spijsliefhebber, over meepraten. Wijndocent en voormalig chef-kok Jeroen Bronkhorst, tweevoudig winnaar van “wijnkaart van het jaar” licht in een besloten workshop toe waar je op moet letten.


Amuses

De culinaire omlijsting wordt o.a. verzorgd door de chefs van restaurant Brasserie Maritime in Zierikzee, Upstairs in Voorschoten, ‘t Olde Stadhuus uit Ommen a/d Vecht en La Mère Anne in Oudendijk. Er worden diverse hapjes en amuses geserveerd bij complementerende wijnen van aanwezige importeurs. Maar ook Reypenaer (Wijngaard Kaas), Olio De Ritis (Abruzzen) en La Tiende Delicatessen en Cholocaterie Alexandre laten hun producten proeven.

Workshop Chocolade

Alexandre Bellion van Chocolaterie Alexandre geeft een workshop moleculaire kunst met chocola waarbij deelnemers leren werken met emulsies, zachte geleien en bolvorming: alle technieken die nodig zijn voor de beste chocolade cocktails, speelse amuses of indrukwekkende desserts die een diner volmaakt afronden.

Mystery Grapes

De kennis van professionals die de proeverij bezoeken wordt op maandag op de proef gesteld met een mystery grape competitie. Op de proeftafels van verschillende importeurs staan geblindeerde wijnen. Aan bezoekers die de uitdaging aandurven de taak te raden van welke druifsoorten de wijnen zijn gemaakt. Hij of zij die de meeste soorten goed heeft geraden gaat naar huis met een prachtige (drinkbare) prijs.


Workshop Oude Wijnen

Winefield's Auctioneers zal op zondag een aantal oude wijnen ter veiling aanbieden en zal tevens een workshop ‘Oude Wijnen’ aanbiden. Deze workshop zal bij voldoende animo ook op maandag plaatsvinden. Daarnaast zijn de experts van Winefield’s Auctioneers aanwezig om taxaties te verrichten van kelders of voorraden. Al uw vragen kunt u stellen, bij voorkeur neemt u een overzicht van uw wijnen mee.

Kortom: er zal genoeg te proeven en beleven zijn op Grootse Wijnen, Kleine Importeurs! We verwelkomen u graag op zondag 15 april (consumenten, klik hier voor kaarten) of maandag 16 april (handel en horeca, klik hier voor kaarten).


Data:
zondag 15 april 2012 (liefhebbers/consumenten) en 16 april 2012 (pers, wijnhandel en horeca)

Tijd: 12.00 uur – 17.30 uur (beide dagen)

Locatie: Showkas De Arendshoeve te Aalsmeerderbrug (veel gratis parkeerplaatsen, en ook te bereiken met bus 163 vanuit Station Hoofddorp)

Entree: € 12,50  Koop nu kaarten!

Abonnee van Perswijn? U krijgt korting op uw kaarten! Klik hier als u abonnee bent.

Groepen van meer dan 10 personen: neem contact op met anne@wijnpers.nl.

Reageer op dit item