Nieuws

De opmars van avontuurlijke Alpenwijnen

Het Nederlandse hotel Esprit Montagne in de Franse Alpen organiseert samen met importeur Wine from the Alps een wijnreis langs unieke wijnstreken in de Alpen.
Deze reis in juni is niet alleen voor wijnkenners bedoeld. Elke wijnliefhebber die op zoek is naar nieuwe smaken, authentieke verhalen van Alpenboeren en zich wil laten verrassen door de rijke cultuurhistorie van de wijnbouw in de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen zal zijn hart ophalen tijdens deze ontdekkingsweek.

Een paar jaar geleden waren we in Nederland nog niet zo bekend met het fenomeen Alpenwijnen. Dat is ook niet zo opmerkelijk, want de hooggelegen wijngebieden zijn vaak maar klein en arbeidsintensief vanwege de steile terrassen. Toch zijn Alpenwijnen verrassend veelzijdig en variëren van eenvoudige aperitiefwijntjes tot complexe, full-bodied wijnen met een bijzonder bouquet. Door de komst van importeurs als Wine of the Alps trekken avontuurlijke wijnliefhebbers steeds vaker een Zwitserse Fendant of Franse Mondeuse open.

Van 9 tot 16 juni heb je de kans om ter plaatse kennis te maken met Alpenwijnen uit de Franse (Haute) Savoie, het Zwitserse Canton Valais en Canton Vaud en het Italiaanse Aostadal. Deze drie Alpenlanden kennen een rijke culinaire traditie, waarin de lokale wijnen een belangrijke rol vervullen. De gastronomie is dan ook een belangrijke meerwaarde tijdens deze wijnweek. Je zult genieten van bijzondere wijn-spijs combinaties waar alles draait om lokaal, authentiek en puur.

Tijdens de proeverijen hoor je de verhalen van de boeren en hun product, krijg je uitleg over de inheemse druivenrassen en de (biodynamische) wijnbouw. De experts van WFTA, Peter en Mimi Mooijman, vertellen je opmerkelijke anekdotes en helpen je bovendien je wijnkennis te verdiepen. Eenmaal terug in Esprit Montagne bottel je zelf je eigen wijnen als smakelijk souvenir.

Over Esprit Montagne & Wine From The Alps

Hotel Esprit Montagne is een rustiek chalethotel waar bewust genieten van alles wat de Alpen te bieden heeft, centraal staat. Wine from the Alps biedt ruim 40 karakteristieke wijnen uit het Alpengebied aan op de Nederlandse markt.

Klik voor de folder oponderstaande afbeelding.

Reageer op dit item