Orlandi Contucci Ponno, La Regia Specula 2008, Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane DOCG - Perswijn
Wijn van de week

Orlandi Contucci Ponno, La Regia Specula 2008, Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane DOCG

Italië heeft ooit bedacht dat de gewone DOC geen voldoende garantie biedt aan de wijndrinker, en heeft daarom de DOCG in het leven geroepen, garantita, gegarandeerd dus, echt. U snapt het.
Nou ja, wat het ook is, het is in elk geval een soort buitencategorie superappellation, alleen weggelegd voor het hoogste en het beste. Hoewel daar ook nog wel wat op af te dingen valt. Maar goed, in het zuiden zijn ze niet zo heel dik gezaaid, en de Abruzzen hebben er zegge en schrijven één: Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane. Ook al voor het bestaan van de DOCG werden de montepulciano-druiven uit de heuvels van Teramane beschouwd als de beste en kreeg dit de status van een aparte subzone. De DOCG voor dit kleine gebied kwam in 2003, omdat de wijnen er door hun bijzondere karakter duidelijk uitspringen. Dit is een mooi en betaalbaar exemplaar, deels gerijpt op acaciahout.

Het fruit springt er uit, met kersen en pruimen, de smaak is stevig, levendig, met duidelijke tannines, goede zuren en frisheid.

Verkerk Wijnimport, € 9,70

Reageer op dit item