Schermer Wijnkopers & Distillateurs bestaat 230 jaar - Perswijn
Nieuws

Schermer Wijnkopers & Distillateurs bestaat 230 jaar

In 2012 viert Schermer Wijnkopers & Distillateurs – sedert 1782 – te Hoorn haar 230 jarig bestaan. Tevens is Paul Blom 30 jaar eigenaar van de zaak.
Paul en Joke Blom namen in 1982 het eeuwenoude familiebedrijf over van de familie Schermer, die geen opvolging binnen de familie meer hadden. Paul Blom is al vanaf 1965 bij Schermer werkzaam en had al naam en faam bereikt in de wijnhandel in binnen- en buitenland. Overname was derhalve een logische stap.

In 1997 is het bedrijf verhuisd van de binnenstad naar een statig pand net buiten het centrum van Hoorn. In 1997 is ook de jongste dochter Esther bij het bedrijf komen werken. Na het overlijden van Joke Blom (20 juni 2009) is Esther als vennoot toegetreden. In 2011 zijn ook de oudste dochter Tanja met man Martin Philipse toegetreden tot het bedrijf. Zij hebben eerst samen Philipse Wijnkopers in Brielle gerund. Esther, Tanja en Martin zullen met z’n drieën het bedrijf gaan voortzetten.

Schermer Wijnkopers & Distillateurs – sedert 1782 – te Hoorn, is met haar 230 jaren geschiedenis het oudste bedrijf in Hoorn en is één der oudste onafhankelijke distilleerderijen van Nederland. Met eeuwenoude, traditionele recepturen worden in de distilleerderij op authentieke wijze diverse jenevers, bitters en likeuren geproduceerd. Hiermee onderscheidt Schermer zich en combineert tevens haar traditionele assortiment met eigentijdse producten. De Ferme Jonge Jenever is twee keer op rij gekozen tot ‘Lekkerste Jonge Jenever van Nederland’. Sinds 29 april 2002 is Schermer ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Een bekroning op de gedreven bedrijfsvoering. Ook is Schermer Wijnkopers ‘KVNW Register Wijnhandelaar’.

Tevens importeert Schermer wijnen en gedistilleerd direct van de producent en op fles, uit o.a. Argentinië, Bosnië-Herzegovina, Chili, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Kroatië, Macedonië, Montenegro, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Spanje en Zuid Afrika. Door de jarenlange ervaring en kennis, staat het assortiment garant voor een perfecte kwaliteit/prijs verhouding. Een specialisatie die Schermer sinds 15 jaar heeft ontwikkeld, is die van het zeefdrukken. Op alle eigen gedistilleerd kruiken en flessen en veel van de geïmporteerde flessen wijn, kan een eigen zeefdruk-afbeelding worden gezet.

Paul Blom is één van de drie ‘Registervinoloog van de Wijnacademie Honoris Causa’ in Nederland en tevens Makelaar in Wijn en Gedistilleerd. Hij heeft 33 jaar lesgegeven aan de Wijnacademie te Maarn en had ook zitting in de Examencommissie. Martin Philipse is Vinoloog van de Wijnacademie en volgt de opleiding tot Liquorist.

Voor nadere informatie:

SCHERMER WIJNKOPERS & DISTILLATEURS

Esther Ophoff-Blom

Geldelozeweg 47

1625 NW HOORN

T: 0229-217777

F: 0229-218765

E: info@schermerwijn.nl

W: www.schermerwijn.nl

Foto vlnr: Martin Philipse, Tanja Philipse-Blom, Esther Ophoff-Blom, Paul Robert Blom

Reageer op dit item