Bodegas Patrocinio, Zinio Blanco 2010, Rioja - Perswijn
Wijn van de week

Bodegas Patrocinio, Zinio Blanco 2010, Rioja

Behalve een aantal familiebedrijven kent Rioja ook veel bodega’s die druiven aankopen, plus een aantal grote coöperaties. Die leveren hun wijnen overigens deels ook weer aan de grote huizen.
Patrocinio werd in 1986 opgericht als een coöperatie van 170 boeren, die hun wijnen gezamenlijk wilden maken, in plaats van hun druiven aan de grote huizen van de streek te verkopen. Met een totaal aantal hectaren van 825 en een capaciteit van 8 miljoen liter mag dit een succesvolle operatie worden genoemd. De coöperatie heeft ook de techniek in huis om een goede witte wijn te kunnen maken. Met de witte Riojadruif viura is dat niet heel gemakkelijk, omdat die van zichzelf niet zoveel aroma heeft. Technieken om bij de vinificatie meer aromatische kracht te geven, zijn dus belangrijk. Hier is dat goed gelukt.

De wijn is zacht en open, met peer, wat appel en een vleugje citrus; lekker droog in de smaak, levendig, met goede zuren.

Gastrovino, € 7,45

Reageer op dit item