Wijnkoper van het jaar volgens Hubrecht Duijker - Perswijn
Nieuws

Wijnkoper van het jaar volgens Hubrecht Duijker

Afgelopen zaterdag publiceerde Hubrecht Duijker in Het Financieele Dagblad (FD Persoonlijk) zijn wijnkoper van het jaar 2011: Wietze en Anouschka Snaak van Jos Beeres Wijnkoperij.
Hubrecht Duijker, een van Nederlands bekendste wijnschrijvers, heeft meer dan 100 boeken over wijn op zijn naam staan en geniet nationaal en internationaal veel aanzien in de wereld die wijn heet.

Hubrecht:

“Wat deze wijnhandelaar zo’n opmerkelijke ondernemer maakt, is dat hij enerzijds zijn lokale klanten heel persoonlijk ontvangt en anderzijds landelijk actief is met digitale media. Vandaar dat Wietze Snaak mijn 28e ‘wijnkoper van het jaar’ is. Samen met zijn intensief meewerkende vrouw Anouschka, die onder meer alle websites heeft ontworpen, is hij in de Groningse binnenstad sinds vier jaar eigenaar van de Jos Beeres Wijnkoperij, een gerenommeerde, stijlvol ingerichte wijnwinkel. Een decennium eerder begon Wietze (1980), die aanvankelijk boer wilde worden, daar tijdelijk als jongste bediende. Na de overname wisten hij en zijn echtgenote de toen vergane glorie terug te winnen, terwijl ze bovendien een filiaal op Terschelling openden.

 

De meeste wijnen komen van de inkoopgroep Les Généreux, maar eigen vondsten zijn er toch ook. Zowel particulieren als horeca en business to business worden bediend, in ongeveer gelijke mate. Tot de privépersonen behoren enerzijds plaatselijke winkelbezoekers en anderzijds landelijke internetklanten. Want behalve een eigen, rijke website heeft Jos Beeres nog zestig à zeventig andere sites online. Deze zijn gewijd aan of druivenrassen (zoals de negroamaro) of wijnproducenten. Voorts werden via optredens in het tv-programma Business Class een paar spectaculaire Paasacties ontwikkeld en organiseerde Jos Beeres dit voorjaar een succesvol wijnevenement in een Groningse kerk. Wat hij het leukst vindt in zijn vak? ‘Mijn grootste plezier is om in Groningen of waar ook mensen te zien die genieten van wat wij importeren.’

 

Enkele kenmerkende wijnen uit het omvangrijke assortiment zijn de volgende. De opwekkende, grassige, fris fruitige  Sauvignon 2010, Domaine des Cassagnoles (€6,65), de sappige, gulle, door kruidig zwart fruit getypeerde Domiziano 2009, Negroamaro del Salento (€5,50), de zachte, vlezige, enigszins kruidige, gewoon heerlijke Duedipiccho 2008, Chianti Classico (€8,50) en de fraaie, natuurlijk bereide Champagne 7 Crus, Agrapart & Fils (€30,40).”

www.josbeeres.nl

www.hubrechtduijker.com

bron: Het Financieele Dagblad.

Reageer op dit item