Innoverende leveranciers dagen horeca uit - Perswijn
Nieuws

Innoverende leveranciers dagen horeca uit

Amsterdam, 1 november 2011 – Food Innovation 3.0 is een nieuw platform van een zestal leveranciers die blijven innoveren. Niet alleen met hun producten maar juist ook in service.
Tijdens de Horecava presenteren de partners zich op een innovatieve stand met een uitgebreid innoverend programma. Om een tipje van de sluier op te lichten: bestellingen doen vanaf je smartphone zonder verbinding, electric cocktails en de Food Innovation Battle 2012 voor de chef in opleiding die niet alleen een gerecht van Paul van de Bunt (Restaurant De Leuf, ** sterren) innoveert maar ook zijn eigen fancrowd weet op te zetten.

De samenwerkende leveranciers: Koppert Cress, RTL Couverts, Regeer Grootkeukentechniek, Cuise, The Greenery en Freshweb.nl werken samen om deze innoverende stand en de Food Innovation Battle tot stand te brengen. Naast de partners dragen een aantal 'friends' van het platform hun innovaties bij: Libbey Professional Glassware, VanDrie Group en Dutch Specials. De media partners zijn Passion Holds Impressions en Horeca Entree. De organisatie is in handen van Servicecenter HT. Het concept verdwijnt niet na de Horecava maar blijft een actief platform waar de chefs van vandaag en morgen zich kunnen blijven ontwikkelen.

Een belangrijk onderdeel van het platform is de Food Innovation Battle 2012. Deze competitie daagt de horeca professionals van morgen uit om te innoveren. De Food Innovation Battle is een aanmoedigingsprijs voor innovatieve en eigenzinnige koks, die nu nog in opleiding zijn. De jonge koks dienen de kalfszwezerik, bereidt volgens het recept van **sterrenchef Paul van Bunt van restaurant De Leuf, te innoveren. Na de voorronde strijden de 15 meest innoverende kanperswijnen in een Cook-off aan de Molteni Podium IV waarvan er maar vier in de wereld te vinden zijn. Na deze ronde gaan drie chefs door naar de eindronde op de Horecava. De winnaar ontvangt op de BBB in Maastricht uit handen van de Paul van de Bunt de roem en een prijzenpakket waar ook de onder chefs zeer gewaardeerde Big green Egg BBQ onderdeel van uitmaakt.

   

De inschrijving staat open voor iedereen die een horeca opleiding volgt in Nederland met een praktijk gedeelte en start op 7 november 2011 via www.fi3.nl, de sluitingsdatum is 1 december 2011.

Reageer op dit item