Genomineerden kookboek van het jaar 2011 bekend - Perswijn
Nieuws

Genomineerden kookboek van het jaar 2011 bekend

Woensdag jl heeft een vijfkoppige vakjury uit ruim honderd inzendingen 12 titels genomineerd voor de Kookboek van het Jaar-verkiezing 2011. In de categoriën Nederlands, Vertaald, Chefs & Beste Initiatief dingen de kookboeken mee naar een vakjuryprijs.
In de categorie Nederlands zijn ook dit jaar veruit de meeste kookboeken ingestuurd. Uit 46 titels koos de vakjury voor Recettes pour bien vivre (duidelijke franse recepten), Kookkaravaan (over de authentieke marrokaanse eetcultuur) en IJstijd (maar liefst een heel boek over dit onderwerp!).

Vegalicious kreeg een nominatie in de categorie vertaald. ‘Veel en inspirerende gerechten om vegetarisch te gaan koken’, aldus de jury. Lente in Sicilië en De perfecte pasta formule waren de overige twee genomineerden.

In de strijd om het beste Chefs boek van 2011 sprongen 3 titels er uit.

NOMA van René Redzepi is een luxe boek dat de eenvoud en puurheid van de chef uistraalt.

Ramon Beuk laat met ‘Terug naar mijn roti’ zijn trots voor zijn roots en zijn land zien en met ‘Thuis koken met Ferran Adria’ wordt culinair op duidelijke wijze vertaald naar de keuken thuis.

Als Beste initiatief ontvangen maar liefst twee kinderkookboeken een nominatie: ‘Autisme en koken’ en ‘De zilveren lepel voor kinderen’. Als goede derde kwam ‘Dat koop je bij de turk’ uit de bus. Een ode aan het brede en verse assortiment bij de Turk.

Het publiek kan meebepalen welke titel de Gouden Garde Publieksprijs 2011 verdient door een stem uit te brengen op één van de 12 genomineerde titels via www.kookboekvanhetjaar.nl. Dit is mogelijk tot maandag 14 november.

In the Colour Kitchen worden die maandag de winnaars door de vakjury bekend gemaakt. Tevens ontvangt Johannes van Dam een speciale onderscheiding uit handen van Topchef Julius Jaspers. Aansluitend staat een glamorous Kookboekengala op het programma.

Reageer op dit item