Domaine Jessiaume 2009, Bourgogne - Perswijn
Wijn van de week

Domaine Jessiaume 2009, Bourgogne

Het bedrijf van de familie Jessiaume heeft –heel ongebruikelijk in de Bourgogne- een dynamische Engelse eigenaar, Sir David Murray. Dat is de beste entree tot de Engelse markt, waar ze erg gecharmeerd zijn van Franse wijngoederen die in eigendom zijn bij landgenoten.

jessiaume250

Het bedrijf van de familie Jessiaume heeft –heel ongebruikelijk in de Bourgogne- een dynamische Engelse eigenaar, Sir David Murray. Dat is de beste entree tot de Engelse markt, waar ze erg gecharmeerd zijn van Franse wijngoederen die in eigendom zijn bij landgenoten. Het Domaine, dat wordt gerund door de broers Marc en Pascal Jessiaume, bevindt zich in Santenay, waar het domein ook flink wat hectaren wijngaarden bezit. Maar in dit geval is de wijn afkomstig van een kleine halve hectare buiten de appellation Santenay. Hij ligt direct aan de andere kant van het dal, aan de overkant van het water van het Canal du Centre en het riviertje de Dheune. Een prima plek voor chardonnay, waar de druiven ook nog wat frisheid hebben: in 2009 niet onbelangrijk.

Het is een heerlijk glas wit, rijp en rokerig, met toast, vanille, boterig en breed, rond, met mooie zuren wat vet. Rijpte tien maanden op eiken, waarvan 20% nieuw.

Cave de Santenay, € 11,-

Reageer op dit item