Open Wine Day - Groupe LFE - Perswijn
Nieuws

Open Wine Day – Groupe LFE

Voor de tweede keer opende Groupe LFE haar deuren. De eerste editie van de ‘Open Wine Day’ in 2009 bleek zo’n succes dat er beslist opvolging aan gegeven moest worden. Zondag 25 september was het zo ver. Het was niet de voordeur die open stond maar die van het magazijn. Want dat was de plaats van handeling voor de tweede ‘Open Wine Day’, editie 2011.
Voor de tweede keer opende Groupe LFE haar deuren. De eerste editie van de ‘Open Wine Day’ in 2009 bleek zo’n succes dat er beslist opvolging aan gegeven moest worden. Zondag 25 september was het zo ver. Het was niet de voordeur die open stond maar die van het magazijn. Want dat was de plaats van handeling voor de tweede ‘Open Wine Day’, editie 2011.

Veel diversiteit

Waren er in 2009 zo’n 300 bezoekers, nu hadden zich zo’n 450 mensen ingeschreven. Alles was tot in de puntjes geregeld, alleen met het uitstekende weer was geen rekening gehouden. Toch leken niet veel mensen zich daardoor te hebben laten weerhouden om toch te komen, het was lekker druk. André Koopman van Groupe LFE had dan ook zijn best gedaan om een aantrekkelijk en gevarieerd programma neer te zetten. Het magazijn was ingericht als proefruimte. Een leuke gebruik van wat normaal het werkhok van het bedrijf is. Er stonden deze zondag zo’n dertig tafels. Naast de bekende namen uit het assortiment, waaronder Casa Silva, Tariquet, Weltedrede en Marqués de Cáceres waren er ook tafels voor kleinere wijnboeren, zoals de Achterhoekse wijnbouwers.

Workshops

Om de proeverij wat levendiger te krijgen had LFE er dit jaar voor gekozen om ‘workshops’ te organiseren. Hier konden de gasten zich op voorhand op intekenen. Zo konden ze zich in een half uur laten informeren door verschillende experts. Peter Lute was uitgenodigd om ‘virtueel’ te koken, Onno Kleyn vertelde over zijn grote liefde Italië en Sjoerd Gerritsen (een professional op het gebied van Social Media) liet in een turbosessie zien hoe sociale media (Twitter, Facebook, LinkedIn) kunnen zorgen voor meer verkoop. In de proefruimte zorgden Bon Bon Party Service voor de innerlijke mens. Daarnaast was er, als welkome afwisseling van het proeven, een demonstratie tangodansen.

Geslaagde proeverij

Het was geen lange sessie: de proeverij duurde van 12.00-16.00. Maar er was veel te beleven en nauwelijks tijd om even stil te staan. Daarom was het een geslaagde proeverij. De bezoekers konden in korte tijd veel proeven, zien en

beleven. We zouden dan ook niet verbaasd zijn als LFE besluit deze proeverij jaarlijks te organiseren… Er is animo genoeg in ieder geval!

Sjoerd de Groot

lfe800

Reageer op dit item