Wagner Stempel, Riesling Trocken 2010, Rheinhessen - Perswijn
Wijn van de week

Wagner Stempel, Riesling Trocken 2010, Rheinhessen

Dit wijngoed geldt de afgelopen jaren als een rijzende ster, en ook met deze ‘gewone’ 2010 maakt het deze status weer meer dan waar. 2010 is niet zo breed en rijk als 2009, maar fijner en zit goed in zijn zuren.

wagner_stempel250
Dit wijngoed geldt de afgelopen jaren als een rijzende ster, en ook met deze ‘gewone’ 2010 maakt het deze status weer meer dan waar. 2010 is niet zo breed en rijk als 2009, maar fijner en zit goed in zijn zuren. Dit type wijn wordt gemaakt met vrij hoge opbrengsten, die zo tussen de 60 tot 70 hectoliter per hectare liggen, zodat het een aangenaam lichtvoetig glas wit wordt, met behoud van zijn fijne fruit en zijn typische riesling-karakter. Deze instap-Riesling, zoals we hem dan noemen, wordt gemaakt in een droge stijl, maar heeft wel degelijk ruim zoet, om hem niet te streng te laten overkomen. Hij bevat zo’n 7,7 gram duidelijk aanwezig zuur en daarnaast 8,5 gram suiker, en dat verklaart ook het aangename zoettoontje.

Hij is heerlijk rijp en sappig, met meloen, grapefruit, appel, kracht in de smaak, met een fijn spel tussen zoet en zuur.

Pasteuning, € 10,95

Reageer op dit item