Klassiek Europa 2011 - Perswijn
Nieuws

Klassiek Europa 2011

Op zondag 16 oktober is het zo ver: in het Palace Hotel te Noordwijk zal Perswijn de wederom het evenement Klassiek Europa organiseren. Bezoekers kunnen meer dan 300 wijnen van 20 importeurs proeven en kennismaken met wijnmakers. Inmiddels is er ook een lijst met finalewijnen voor rood en wit samengesteld en zijn de masterclasses bekend.

KE_rechts.jpg
Op zondag 16 oktober is het zo ver: in het Palace Hotel te Noordwijk zal Perswijn wederom het evenement Klassiek Europa organiseren. Bezoekers kunnen meer dan 300 wijnen van 20 importeurs proeven en kennismaken met wijnmakers. Inmiddels is er ook een lijst met finalewijnen voor rood en wit samengesteld en zijn de masterclasses bekend.

De klassieke wijnlanden van Europa zijn aan een comeback begonnen. Er is een groeiende belangstelling voor Europese wijnen. Dankzij diversiteit en authenticiteit heeft de Nederlandse consument deze klassieke wijnen herontdekt. Op Klassiek Europa zullen de meeste wijnproducerende landen van Europa vertegenwoordigd zijn. In de sfeervolle ballroom van het Palace Hotel staan niet alleen Franse, Duitse, Spaanse en Italiaans wijnen op de proeftafels, maar ook uit de minder bekende wijnproducerende landen als Bulgarije, Griekenland en Oostenrijk zijn wijnen te proeven.

De finalewijnen

Zeventien rode wijnen en twintig witte wijnen zijn geselecteerd als finalewijnen. Voor de finalewijnen is gekozen voor alle wijnen die in Perswijn nummer 6 (zie proeverij ‘Wedstrijd Klassiek Europa’, bladzijde 71 t/m 80) zijn beoordeeld met vijf sterren, of de wijnen tot maximaal € 10,- met een beoordeling van 4,5 sterren. Oordeel zelf op Klassiek Europa! Alle finalewijnen zijn te proeven bij de speciale finaletafel. Klik hier voor een compleet overzicht van deze wijnen.

Masterclasses 

Het definitieve aantal masterclasses staat vast: vijf importeurs zullen één van hun producenten naar voren schuiven voor een nadere kennismaking met hun wijnen. Een kort overzicht: 

– Sauter’s Wijnkelders zal een masterclass aanbieden over ‘Château de Beaucastel en de Zuidelijke Rhône’ , met Matthieu Perrin (vijfde generatie wijnmaker) als spreker. 

– Groupe LFE presenteert ‘Domaine de Tariquet, de ongekroonde koning van Côte de Gascogne’, met wijnmaker Armin Grassa.

– ‘Rueda, de beste witte wijn uit Spanje?’, zal gegeven worden door Frank Smulders MW, en sluit aan bij de Rueda-tafel van Melman Communications.

– De Oostenrijkse ambassade zal een masterclass geven getiteld ‘Authentieke Oostenrijk’, met als spreker Herbert Zillinger van Weingut Herbert Zillinger uit het Weinviertel.

– Aridjis, de importeur van Griekse wijnen, presenteert tenslotte de masterclass ‘Klassieke Wijnen’, met spreker Edwin Raben.

De inschrijving voor de masterclasses is vanaf nu geopend. De kosten bedragen € 7,50 per masterclass. Klik hier voor uw inschrijving >

Wijnwinkel van het jaar 2012

Naast de 300 wijnen die op Klassiek Europa te proeven zijn, en de masterclasses die er te volgen zijn, zal tevens de ontknoping van de verkiezing ‘Wijnwinkel van het jaar 2012’ plaatsvinden op dit evenement. Voor deze verkiezing, georganiseerd door het wijntijdschrift Perswijn, konden consumenten hun favoriete wijnwinkel nomineren. Ruim 10.000 wijnliefhebbers maakten van deze mogelijkheid gebruik en meer dan 250 winkels bereikten de nominatielijst. De tien beste winkels hiervan zijn aanwezig op Klassiek Europa en horen ter plaatse wie de titel krijgt. Klik hier voor een overzicht van de top 10.

Datum: zondag 16 oktober 2011

Lokatie: Palace Hotel in Noordwijk

Tijd: van 12.00 – 17.30 uur

Entree: € 17,50

Klik hier om kaarten te bestellen voor Klassiek Europa >

ap_sp

 
logo_eurocave

Reageer op dit item