Poças, Vale de Cavalos 2007, Douro - Perswijn
Wijn van de week

Poças, Vale de Cavalos 2007, Douro

Poças is van oorsprong een porthuis, en een van de weinige huizen van de streek die volledig bezit is van een Portugese familie. Een prestatie op zich in een streek waar de ‘groten’ steeds meer kleintjes opkopen, op zoek naar schaalvergroting.

vale_250.jpg
Poças is van oorsprong een porthuis, en een van de weinige huizen van de streek die volledig bezit is van een Portugese familie. Een prestatie op zich in een streek waar de ‘groten’ steeds meer kleintjes opkopen, op zoek naar schaalvergroting. Iets eerder dan bij andere bedrijven kwam de belangstelling voor het maken van rode wijnen naast port. De eerste rode wijn werd geproduceerd in 1990, dus inmiddels al weer twintig jaar geleden. Sindsdien is het aantal droge wijnen geleidelijk verder uitgebreid, met het nodige succes. Vale de Cavalos wordt gemaakt op basis van druiven van de Quinta de Vale de Cavalos, aangekocht in 1988. Deze wijngaard ligt in de upper-Douro, dus in het hete deel van de Dourostreek. Hij wordt gemaakt op basis van dezelfde druiven als port: touriga nacional, touriga franca, tinta roriz en tinta barroca.

Een rijping op een mix van Amerikaans eiken zorgt voor een zwoel en wat exotisch karakter. Maar het fruit blijft heerlijk, met kersen en pruimen, een aangename zachtheid, veel kracht en een aantrekkelijke stevigheid in de finale.

Sligro, 3

Reageer op dit item