Gimonnet-Gonet, Blanc de Blancs Grand Cru, Champagne - Perswijn
Wijn van de week

Gimonnet-Gonet, Blanc de Blancs Grand Cru, Champagne

We zijn dol op goedgemaakte champagnes van de Côte des Blancs, ten zuiden van Epernay, waar de beste chardonnaydruiven vandaan komen. Gimonnet is een typische, kleinere champagneproducent, met in totaal 13 hectare wijngaard. Voor de Champagne is dat nog betrekkelijk groot. Ze zitten in Le Mesnil. Ze hebben ook wijngaarden in de Marnevallei, maar die druiven worden voornamelijk aan handelshuizen verkocht.

WvdW51_groot.jpgWe zijn dol op goedgemaakte champagnes van de Côte des Blancs, ten zuiden van Epernay, waar de beste chardonnaydruiven vandaan komen. Gimonnet is een typische, kleinere champagneproducent, met in totaal 13 hectare wijngaard. Voor de Champagne is dat nog betrekkelijk groot. Ze zitten in Le Mesnil. Ze hebben ook wijngaarden in de Marnevallei, maar die druiven worden voornamelijk aan handelshuizen verkocht.

Van hun 6 hectare in de Côte des Blancs maken ze een paar fraaie wijnen, waarvan dit de meest ‘basale’ is. Ze werken met chardonnay van 35 jaar oude stokken uit de dorpen Cramant, Chouilly, Oger en Le Mesnil-sur-Oger, dus de beste van dit deel van de streek. Het resultaat is ernaar: heerlijk getoast, heel vineus, met brioche, de smaak is rijk en krachtig, maar ook heerlijk fris. Een prachtige wijn, en voor maar iets meer dan dertig euro!

Gimonnet-Gonet, Blanc de Blancs Grand Cru, Champagne

Tamis/Vino Via, 9 *****

Meer aanraders? 
In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog!
Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item