Winzer Krems, Haus österreich, Cuvée Riesling Extra Trocken - Perswijn
Wijn van de week

Winzer Krems, Haus österreich, Cuvée Riesling Extra Trocken

De Plus koopt deze wijn bij de Winzer Krems. In het gebied rond het gelijknamige stadje wordt al meer dan tweeduizend jaar wijn gemaakt. In 1305 mocht het plaatsje zich ook officieel beroemen om haar wijngaarden. Het gilde (of gewoon coöperatie) ‘Winzer Krems’ stamt uit 1938. Er zijn een kleine 1500 leden aangesloten en samen beheren deze boeren zo’n duizend hectare aan wijngaarden. Het is een van de grootste coöperaties van Oostenrijk. Het nadruk van dit bedrijf licht op witte wijnen van de ‘nationale’ grüner veltliner en de riesling. En ze maken dus ook een heerlijke witte met een bubbeltje. Snel naar de Plus!

Wvdw48b_groot.jpgHeerlijke bubbel met een elegante mousse. Lekker fijne belletjes dus. In de smaak rijp wit fruit, wat perziken en ook abrikozen, heerlijk fris en sappig. Plus voert deze wijn niet het hele jaar, ze laten hem speciaal overkomen voor de feestdagen. Gelijk hebben ze, het is een gangmaker, elk feestje kan wel een paar flessen van deze wijn gebruiken. Laten we eindelijk de herinnering aan dat ellendige Oostenrijkse wijnschandaal van 25 (!) jaar geleden eens achter ons laten. Nog steeds hoor je hetzelfde verhaal als je over wijnen uit dit prachtige land begint. Dat is nergens voor nodig want er komen heerlijke witte, zoete en rode wijnen vandaan. En dan vergeten we voor het gemak even dat ze ook heel fijne mousserende wijnen maken.

De Plus koopt deze wijn bij de Winzer Krems. In het gebied rond het gelijknamige stadje wordt al meer dan tweeduizend jaar wijn gemaakt. In 1305 mocht het plaatsje zich ook officieel beroemen om haar wijngaarden. Het gilde (of gewoon coöperatie) ‘Winzer Krems’ stamt uit 1938. Er zijn een kleine 1500 leden aangesloten en samen beheren deze boeren zo’n duizend hectare aan wijngaarden. Het is een van de grootste coöperaties van Oostenrijk. Het nadruk van dit bedrijf licht op witte wijnen van de ‘nationale’ grüner veltliner en de riesling. En ze maken dus ook een heerlijke witte met een bubbeltje. Snel naar de Plus!

Winzer Krems, Haus österreich, Cuvée Riesling Extra Trocken 
Plus, € 11,99

Meer aanraders? 
In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog!
Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item