Roem lonkt - Perswijn
Andermans woorden

Roem lonkt

Word wijnrecensent Bezoek je wel eens een wijnhuis? Schrijf erover en wordt bekend.  Google ad van www.bestwineroutes.com op de site van Omroep Oost
Roem lonkt

Word wijnrecensent?

Bezoek je wel eens een wijnhuis? Schrijf erover en wordt bekend. 

Google ad van www.bestwineroutes.com op de site van Omroep Oost

  

Makkelijk kiezen uit verrassende wijnen.

Druivenras: Cava (1)

[Wijn:]

Contarini Raboso rosato

Non-vintage, Italië, Veneto

Gewoon bij ah.nl…

  

Er was eens…een prinses

Uit eerbetoon draagt het wijnhuis Farnese nog altijd haar achternaam. Prinses Margherita maakte als eerste deze vorstelijke Montepulciano d’Abruzzo.

Volgens AllerHande zou prinses Margherita Farnese zo’n beetje de Gina Gallo van haar tijd (eind 17e eeuw) geweest zijn. Se non è vero, è ben trovato!

  

Tientje voor een fiets

 Iemand wilde voor een tientje een fiets komen uitzoeken.

Wijnhandelaar Joost Valk uit Wilnis haalt de plaatselijke pers met zijn aanbieding Portugese wijn. 

Bekijk een scan van het artikel.

  

Ook maar een mening

Duijker is niet zomaar een vinoloog – hij stond aan de wieg van de vinologenopleiding. In feite is hij de enige echte wijnschrijver in Nederland […].

Persbericht van Kosmos Uitgevers.

  

Rekkelijk, al te rekkelijk

Beste collega's,

In heb de pest aan zelf-promoot- en bedelmailtjes, maar ik stap dit keer over mijn zo bekende bescheidenheid en schroom heen. 52 Weekendmenu's, het boek van Loethe Olthuis, illustrator Deborah van der Schaaf en mijzelf, is genomineerd als Kookboek van het Jaar, en wel een van de drie in de categorie Nederlands. Dank aan de jury! Maar de uiteindelijke winnaar wordt bepaald door publieksstemmen, door te klikken op http://www.kookboekvanhetjaar.nl/verkiezing/verkiezing-2010/kookboeken/.

Hartelijke groet,

Onno

Oproep van Onno Kleyn

  

Crisis in Den Haag

Na vele maanden van zorgvuldige planning waren wij klaar voor de belangrijkste culinaire happening van Nederland, de consumentenbeurs Eten & drinken in Den Haag.

In samenspel met veel buitenlandse wijnproducenten, ambassadeurs en Nederlandse collega's hadden wij een werkelijk spectaculaire stand opgezet met dagelijks tientallen interessante activiteiten voor de bezoekers, mede dankzij jullie medewerking.

Tot onze niet geringe verbazing en verdriet heeft de organiserende partij ons laten weten definitief te stoppen met de opzet van deze beurs voor dit jaar. Naar het schijnt omdat het financieel niet geheel rond te krijgen was. In deze tijd is het ook niet slim om risico's te lopen op dit vlak, dus wij begrijpen hun standpunt wel, ook al is het een bittere pil.

Op dit moment zit er dan ook niets anders op dan iedereen hartelijk te bedanken voor de vele, spontane toezeggingen voor deelname op onze stand, die wij mochten ontvangen. Wij hopen dat het culinaire klimaat in 2011 wél voor toereikende middelen zal kunnen zorgen om volgend jaar deze fraaie bijeenkomst te laten doorgaan.

Mededeling van De Gouden Ton. Was Den Haag niet die stad die 'city marketing' zo belangrijk vindt?

  

Kleine metamorfose

Een alom bekende activiteit is High Tea'en. Heerlijk genieten met vrienden of vriendinnen van een kop thee met zoete en hartige lekkernijen.

Wij hebben de traditionele High-Tea een kleine metamorfose gegeven en omgedoopt tot 'Wine-Tea'. In plaats van de kop thee, schenken wij een goed glas wijn!

Mededeling van Librije's Atelier.

 

Dauwdruppel op kamperfoelie

François Villard is een groot talent met inmiddels wereldfaam, zijn wijnen hebben een onweerstaanbare sensatie, hij maakt van viognierdruiven verbluffend subtiele wijnen, weelderig en sensueel in een volle smaak maar verfrissend als de dauwdruppel op geurig kamperfoelie, gevleugelde wijn!

Mededeling van DeVier Heemskinderen. Prachtige omschrijving, maar voortaan graag even op de interpunctie letten.

 

Wel lekker, maar…

De Gillardeau betekent de parkerisatie van de oester.

Martijn Wijn (!) van de Oestercompagnie.

 

Reageer op dit item