Leopold Blauensteiner Grüner Veltliner Rassing 2009 - Perswijn
Wijn van de week

Leopold Blauensteiner Grüner Veltliner Rassing 2009

Leopold Blauensteiner produceert mooie wijnen op basis van lage opbrengsten en een perfecte verzorging van de wijngaard. Samen met het warmere klimaat zorgt dat voor een rijke stijl, zoals bij deze Rassing: breed en sappig, met wit fruit, peer en citrus, open in de smaak, mondvullend, met lekker grapefruit en een fraaie lengte.

WvdW36_groot.jpgDe wijnstreek Wagram is wat minder bekend en zeker geengrote naam. Deze herkomstbenaming dateert pas van 2007, dus heeft nog niet detijd gehad om veel faam te verwerven. De Wagram ligt direct ten westen vanWenen, tussen de stad en het Kremstal in. De wijngaarden liggen op glooiendeheuvels met een ondergrond die veel löss bevat.
Samen met het betrekkelijkwarme ‘Pannonische’ klimaat maakt dit de streek perfect geschikt voor deaanplant van grüner veltliner. Deze druif gedijt goed op wat rijkere en dikkerebodems, omdat hij relatief veel water nodig heeft, en löss houdt het waterprima vast.

Leopold Blauensteiner produceert mooie wijnen op basis van lageopbrengsten en een perfecte verzorging van de wijngaard. Samen met het warmereklimaat zorgt dat voor een rijke stijl, zoals bij deze Rassing: breed ensappig, met wit fruit, peer en citrus, open in de smaak, mondvullend, metlekker grapefruit en een fraaie lengte.

Leopold Blauensteiner, Grüner Veltliner Rassing, 2009, Wagram
Wijnsowieso, € 9,50 ****(*)

BORDER-BOTTOM-STYLE: none; BORDER-RIGHT-STYLE: none; BACKGROUND-COLOR: #999999; WIDTH: 100%; BORDER-TOP-STYLE: none; BORDER-LEFT-STYLE: none”>Meer aanraders?
In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog!
Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item