"Een schrijfwedstrijd is extra motivatie" - Perswijn
Nieuws

“Een schrijfwedstrijd is extra motivatie”

Schrijfwedstrijd_klein.jpg
Thijs Akkerman won de Perswijn-schrijfwedstrijd met zijn interview met wijnhandelaar Gerard Keijzer. De prijs: een reis naar Zuid-Afrika en publicatie van het stuk in Perswijn. “In eerste instantie dacht ik: wat jammer dat dát nou net het onderwerp is.
Thijs Akkerman won de Perswijn-schrijfwedstrijd met zijn interview met wijnhandelaar Gerard Keijzer. De prijs: een reis naar Zuid-Afrika en publicatie van het stuk in Perswijn. “In eerste instantie dacht ik: wat jammer dat dát nou net het onderwerp is.”

Hij had niks met Zuid-Afrikaanse wijn, vertelt hij. “Het wijnland had zeker niet mijn eerste interesse. Dus toen ik zag wat het onderwerp van de schrijfwedstrijd van Perswijn was, vond ik dat een beetje jammer. Dat veranderde toen ik me in het onderwerp ging verdiepen. Ik heb er veel over gelezen en toen Gerard Keijzer geïnterviewd. Hij gaf me ook weer een stapel leesvoer mee. Ondertussen is mijn interesse voor Zuid-Afrika zeker gegroeid.”

Gelukkig maar, want in september zit Thijs in het vliegtuig naar Zuid-Afrika. Tenminste, als hij vrij krijgt van zijn werk. “Ik ben docent Rechten aan de Hogeschool en samen met een vriend heb ik een juridisch trainingsbureau opgezet. Naast die juridische achtergrond heb ik een grote interesse in wijn én in schrijven. Ik hoop dat ik daar nog een keer mijn beroep van kan maken.”

Schrijfambities

Een avondcursus aan de School voor Journalistiek in Utrecht was een logisch vervolg van zijn schrijfambities. “Daar leerde ik onder andere dat ik een gezaghebbende bron nodig had voor een interview. Nou, dat is Gerard van Le Bouchon voor mij. Hij weet zoveel over wijn, daar kan ik niet aan tippen.”

Eerder won Akkerman een schrijfwedstrijd van De Volkskrant en van NRC. Op zijn weblog zijn de winnende artikelen te lezen. “De laatste tijd heb ik minder aandacht aan de weblog kunnen besteden. Twee banen, het opzetten van een eigen bedrijf, dat slokt nogal wat tijd op. Maar ik wil me er in de toekomst meer op gaan richten. Zo’n wedstrijd als deze is een goede motivatie om de pen weer op te pakken.”

Reageer op dit item