Thijs Akkerman wint Perswijn Wijnschrijfwedstrijd 2010 - Perswijn
Nieuws

Thijs Akkerman wint Perswijn Wijnschrijfwedstrijd 2010

De jury van de Perswijn Wijnschrijfwedstrijd 2010 riep unaniem het verhaal van Thijs Akkerman uit tot de beste inzending. Daarmee wint Thijs een reis naar Zuid-Afrika. Zijn artikel wordt bovendien in Perswijn gepubliceerd. Het commentaar van de jury: “Het verhaal van Thijs Akkerman stak ver uit boven de andere inzenders.”
De jury van de Perswijn Wijnschrijfwedstrijd 2010 riep unaniem het verhaal van Thijs Akkerman uit tot de beste inzending. Daarmee wint Thijs een reis naar Zuid-Afrika. Zijn artikel wordt bovendien in Perswijn gepubliceerd. Het commentaar van de jury: “Het verhaal van Thijs Akkerman stak ver uit boven de andere inzenders.”

Niveau
De jury verbaasde zich over het niveau van de inzendingen. Uit het juryrapport: “Met alle respect en waardering voor de inzenders en hun durf om zich aan het oordeel van kritische derden bloot te stellen, het ontbrak aan originaliteit, visie en schrijftechnische vaardigheden. Wellicht het voornaamste kritiekpunt is de geconstateerde gemakzucht bij het verzamelen, ordenen en interpreteren van feiten.” Ook mankeerde het nogal eens aan leesbaar, foutloos Nederlands.

Reageer op dit item