Avignonesi, Vino Nobile di Montepulciano 2006 - Perswijn
Wijn van de week

Avignonesi, Vino Nobile di Montepulciano 2006

De streek rond Montepulciano kent een aantal domeinen met een grote reputatie, en Avignonesi mag daar zeker bij gerekend worden. Het bedrijf ligt ten opzichte van de rest van de streek meer naar het oosten, in de productiezone Valiano. Avignonesi past in de traditie die Montepulciano heeft in dynamiek en innovatie.

WvdW_31a_groot.jpg
De streek rond Montepulciano kent een aantal domeinen met een grote reputatie, en Avignonesi mag daar zeker bij gerekend worden. Het bedrijf ligt ten opzichte van de rest van de streek meer naar het oosten, in de productiezone Valiano. Avignonesi past in de traditie die Montepulciano heeft in dynamiek en innovatie. Het bedrijf experimenteert er lustig op los, en de aanplant van de klassieke druiven van de streek, prugnolo gentile – de lokale variant van de sangiovese -, canaiolo en mammola is kleiner dan die van de aanplant van druiven als merlot, cabernet sauvignon, pinot noir, chardonnay en sauvignon blanc.

Daar worden prima wijnen van gemaakt, maar die zijn jammer genoeg wel heel erg gericht op de internationale markt en daarmee niet erg Toscaans van karakter.

De Vino Nobile is dat gelukkig wel, op basis van 85% prugnolo, 10% canaiolo en 5% mammolo. Een heerlijke wijn, modern van stijl, met in de geur kruiden, hout en kersen, een volle smaak, met zachte zuren en bitters, goede tannines, weelderig en rijp. En dat voor een zeer schappelijke prijs.

Avignonesi Vino Nobile di Montepulciano 2006

16,5 pnt Henri Bloem/Hart’s Wijnhandel, 17,95

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item