Wijn in nieuwe zakken - Perswijn
Nieuws

Wijn in nieuwe zakken

Daphne van Geffen signaleerde ‘m in de Franse supermarkt: de Bag in Box, zonder box. Dus nog makkelijker proppen in een overvolle koelkast en nog makkelijker meenemen. Wij zien voordelen!
De Bag-in-Box, wie kent hem niet? Hij is niet meer weg te denken bij de gemaksdrinker, en ook in de horeca zijn de gemakken bekend: je legt hem in de (ijs)kast en hebt middels een kraantje een wijn die per glas of karaf handig in de omgang is. Temeer omdat de wijn vers blijft: de ruimte die de geschonken wijn in de verpakking innam krimpt mee in de ‘Bag’, waardoor de wijn niet onnodig aan zuurstof wordt blootgesteld.

Milieutechnisch hebben we het bovendien over een verantwoord product dat in vervoer minimale ruimte beslaat: alleen een doos zonder rondingen. En lichter in gewicht dan een glazen fles.

Goed nieuws nu: een verbeterde Bag-in-Box doet zijn intrede. De Box is hier namelijk weggelaten. We zien alleen de bedrukte zak, met twee handige draaggaatjes, en onderaan het kraantje. De Franse super Casino introduceert de Bag-without-Box in 3 liter varianten onder hun selectiemerk Club des Sommeliers, dat we in Nederland kenden van Super de Boer.

De voordelen zijn dezelfde als die van de klassieke Bag-in-Box, en de verbeteringen zitten in het feit dat hij nóg lichter is, makkelijk draagt, beter te propbaar is in een volle ijskast of koelbox, en naarmate hij leger wordt ook kleiner. Wij zien mogelijkheden!

Maar misschien nog wel meer mogelijkheden wanneer je deze Bag in een eenpersoonsverpakking doet voor evenementen, popfestivals of strandfeesten. Daar redde het lichte PET-flesje het niet vanwege kwaliteitsproblemen met de wijn en dat zal deze Small Bag waarschijnlijk niet hebben.

Eén nadeel: deze Small Bag werd tot nu toe gebruikt voor drinkontbijt of Capri-Sonne-achtige drankjes, hier moet nog wel een uitgekiende campagne in gestoken worden!

Wijn online, Daphne van Geffen raakt er niet over uitgepraat. Voor haar website en weblog speurt ze het internet af naar online wijnnieuws. Nieuwe, interessante en verrassende sites deelt ze iedere maand met de lezers van de digitale nieuwsbrief van Perswijn.

Reageer op dit item