Fontanet Rosé Les Terrasses 2009 - Perswijn
Wijn van de week

Fontanet Rosé Les Terrasses 2009

Met de jaargang 2009 zie je steeds meer wijnen verschijnen met de aanduiding IGP: Indication Géographique Protégée, de vervanger van de vin de pays. Op deze manier lijkt een landwijn bijna een echte appellationwijn. Waarschijnlijk is het voor de wijnen een goede zaak, omdat de streeknaam op deze manier meer wordt benadrukt.

WvdW_30_groot.jpg
Met de jaargang 2009 zie je steeds meer wijnen verschijnen met de aanduiding IGP: Indication Géographique Protégée, de vervanger van de vin de pays. Op deze manier lijkt een landwijn bijna een echte appellationwijn. Waarschijnlijk is het voor de wijnen een goede zaak, omdat de streeknaam op deze manier meer wordt benadrukt. Een andere verschuiving is dat er geleidelijk wat meer wijnen worden gemaakt zonder specifieke druif op het etiket. In de praktijk bestaan die dan vaak uit een mengsel van verschillende druiven. In dit geval van twee streekdruiven: grenache en syrah.

Deze wijn is afkomstig uit Saint-Felix-de-Lodez; de druiven mogen van overal in de Languedoc komen. Het zachte karakter van de grenache doet het goed bij de zuren en stevigheid van de syrah; het fruit is heel aangenaam, met framboos, perzik en peer, de smaak is open en zacht, maar wel met wat duidelijke bitters, smaakvol, bloemig, mooi droog.

Fontanet Rosé Les Terrasses 2009

Pays d’Oc IGP

Les Généreux, 4,90, ****

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item