Schrijfwedstrijd Perswijn - Perswijn
Nieuws

Schrijfwedstrijd Perswijn

Perswijn is geïnteresseerd in potentieel schrijftalent en organiseert daarom voor het eerst een wijnschrijfwedstrijd. Wie durft het aan om zijn of haar pennenvrucht en wijnkennis te laten toetsen door een even kritische als deskundige jury? De hoofdprijs is een reis naar Zuid-Afrika.

tweede_plaatje.jpg
Zuid-Afrika – Oude of Nieuwe Wereld?

Perswijn is geïnteresseerd in potentieel schrijftalent en organiseert daarom voor het eerst een wijnschrijfwedstrijd. Wie durft het aan om zijn of haar pennenvrucht en wijnkennis te laten toetsen door een even kritische als deskundige jury? De hoofdprijs is een reis naar Zuid-Afrika.

Nieuw talent

Wijn en media vinden elkaar steeds meer. Het lijkt niet op te kunnen met mensen die momenteel via social media, websites, blogs en fora hun mening over wijn delen. Dat juicht Perswijn van harte toe, maar hoe zit het met de schrijverskwaliteiten van deze wijnliefhebbers? Een mening over wijn hebben is één ding, er echt verstand van hebben en er informatief over kunnen schrijven iets anders. Perswijn stimuleert graag jong talent en organiseert om die reden voor het eerst een schrijfwedstrijd. Het thema is: Zuid-Afrika – Oude of Nieuwe Wereld?

Zuid-Afrika

Je zou het in het Oranjegeweld bijna vergeten, maar Zuid-Afrika heeft meer te bieden dan alleen voetbal. Zo kent het land een indrukwekkende wijntraditie. Als wijnland wordt Zuid-Afrika meestal gerekend tot de zogeheten Nieuwe Wereld. Het land heeft echter een terroir van een miljard jaar oud en een wijntraditie sinds het midden van de 17e eeuw. Zuid-Afrikanen situeren hun wijnbouw daarom graag tussen Oude en Nieuwe Wereld in. In hoeverre is die claim terecht?

Prijs en beoordeling

Het winnende artikel wordt gepubliceerd in Perswijn en op de website. 

De winnaar (m/v) kan verder rekenen op een door Wines of South Africa aangeboden en geheel verzorgde wijnreis naar Zuid-Afrika in september!

Technische vereisten

• De tekstlengte dient minimaal 1500 en maximaal 2000 woorden te zijn. Platte tekst in Word.

• De tekst dient zowel van kennis en eigen visie te getuigen als aangenaam leesbaar te zijn.

  voor een geïnteresseerd publiek zoals de lezers van Perswijn.

• Aanlevering in elektronische en papieren versie aan:

  Perswijn, Middenweg 193, 1098 AN, wijnpers@wijnpers.nl

• Inzendingen moeten vergezeld gaan van naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

• Uiterste datum van inzending: 11 juli 2010

Jury

De jury die de ingezonden artikelen gaat beoordelen bestaat uit Annette Badenhorst (Wines of South Africa), Anda Schippers (neerlandica en eindredacteur Perswijn), Magda van der Rijst (neerlandica en wijnpubliciste, Udo Göebel van WineMatters (importeur van Zuid-Afrikaanse wijn), Ronald de Groot (hoofdredacteur Perswijn) en René van Heusden (redacteur Perswijn)

Reageer op dit item