Scali, Syrah 2006, Voor-Paardeberg - Perswijn
Wijn van de week

Scali, Syrah 2006, Voor-Paardeberg

Paarl is gemiddeld een paar graden warmer dan Voor-Paardeberg, zo legt de eigenaar van Scali, Willie de Waal, ons uit. De relatieve frisheid is een zegen voor de syrah, die daardoor een natuurlijke elegantie houdt. Lage opbrengsten en perfecte zorg voor de wijngaarden doet de rest.

WvdW_11_groot.jpg
Zuid-Afrika barst van het nieuwe talent, en veel daarvan bevindt zich in Swartland, de streek op enige afstand ten noorden van Kaapstad, rond het provincieplaatsje Malmesbury. Ooit werd dit gebied als vrij warm beschouwd, maar uiteindelijk is de invloed van de oceaan hier nog relatief sterk. Voor-Paardeberg hoort volgens de officiële indeling bij Paarl, maar qua landschap en klimaat is het in feite het zuiden van Swartland.

Paarl is gemiddeld een paar graden warmer dan Voor-Paardeberg, zo legt de eigenaar van Scali, Willie de Waal, ons uit. De relatieve frisheid is een zegen voor de syrah, die daardoor een natuurlijke elegantie houdt. Lage opbrengsten en perfecte zorg voor de wijngaarden doet de rest. Bovendien wordt maar een klein deel van de druiven verwerkt tot eigen wijnen; de rest wordt verkocht. Dat betekent natuurlijk dat alleen de beste druiven in de eigen wijnen gaan. Dat zien we terug in deze heerlijke wijn, die mooi breed en sappig is, heerlijk romig, met smaakvolle peperigheid, elegantie, fris, verleidelijk en zacht. Geweldig.

Scali, Syrah 2006, Voor-Paardeberg

*****

€ 19,95, WineMatters

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item