Matsu, El Recio 2007 - Perswijn
Wijn van de week

Matsu, El Recio 2007

Dat hebben wij weer. Komen we een mooie wijn tegen, dan blijkt het een ‘concept’ te zijn. Dat blijkbaar nog werkt ook. We citeren: ‘Matsu, dat in het Japans “wachten” betekent, verwijst naar de connectie tussen de oosterse drang naar perfectie en de meest geavanceerde bio-dynamische technieken van de westerse wereld.’

WvdW_3_groot.jpg
Dat hebben wij weer. Komen we een mooie wijn tegen, dan blijkt het een ‘concept’ te zijn. Dat blijkbaar nog werkt ook. We citeren: ‘Matsu, dat in het Japans “wachten” betekent, verwijst naar de connectie tussen de oosterse drang naar perfectie en de meest geavanceerde bio-dynamische technieken van de westerse wereld.’

In gewonemensentaal: de wijnen van Matsu worden geproduceerd van biologische wijngaarden in Toro, bekend om zijn krachtige wijnen op basis van tinta de toro. Op de flessen fraaie portretten, gemaakt door de fotografen Bela Adler en Salvador Fresneda. 

Ook dat hoort weer bij het ‘concept’, natuurlijk. Maar ons gaat het om wat er in de fles zit. En dat is dik in orde. Het is voor Toro vrij elegant, zacht en kruidig, heel gelikt, met vanille, toast, mooi romig en zacht, koffie, warm, lengte.

Matsu, El Recio 2007, Toro

15 pnt

Qualyvines, 4

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item