Management buy out Sauter - Perswijn
Nieuws

Management buy out Sauter

Het management van Sauter wijnen en voormalig eigenaar Erik Sauter hebben op 31 december de aandelen Sauter van Kwast wijnkopers overgenomen. Guido Quaden, Ralph Habets en Erik Sauter hebben elk een gelijk deel van het bedrijf gekocht. Opmerkelijk is dat Erik Sauter nu zelf weer een belangrijke rol gaat spelen bij zijn eigen oude onderneming. Erik Sauter was de afgelopen jaren natuurlijk nog actief als adviseu

eriksauter.jpg
Het management van Sauter wijnen en voormalig eigenaar Erik Sauter hebben op 31 december de aandelen Sauter van Kwast wijnkopers overgenomen. Guido Quaden, Ralph Habets en Erik Sauter hebben elk een gelijk deel van het bedrijf gekocht. Opmerkelijk is dat Erik Sauter nu zelf weer een belangrijke rol gaat spelen bij zijn eigen oude onderneming. Erik Sauter was de afgelopen jaren natuurlijk nog actief als adviseur bij het beoordelen, selecteren en vooral beschrijven van de wijnen. De laatste jaren was hij meer en meer betrokken bij het management, het besluit om weer eigenaar te worden is daar een direct gevolg van.

De afgelopen tien jaar was Sauter al eigendom van Kwast wijnkopers. Toch is het nooit geïntegreerd. Daardoor kan Sauter wijnen nu ook makkelijk op zichzelf verder. Kwast kiest er nu voor om zich exclusief te richten op de groothandel, wijnhandel en horeca. De wisselwerking die voor beide bedrijven nuttig was blijft bestaan. Wat wel opmerkelijk is is dat Jaap Kwast met dit besluit terugkeert op zijn schreden met zijn plannen ook de consument direct te bereiken via dochteronderneming Sauter. Naar de achtergronden van deze wijziging in de strategie kunnen we slechts gissen.

Reageer op dit item