La Bastide Saint Vincent, Pavane, 2007 - Perswijn
Wijn van de week

La Bastide Saint Vincent, Pavane, 2007

In en buiten Frankrijk woeden vaak verhitte discussies of er iedere keer meer appellations bij moeten komen. Toch stimuleert de status van AOC veel wijngebieden tot het maken van een betere kwaliteit. Vacqueyras was een van de eerste zuidelijke appellations (1995) in de omgeving van het aloude Châteauneuf-du-Pape. Mede onder invloed van de hoge prijzen bij de buren konden de wijnen steeds beter worden. Deze wijn is zonder twijfel een van de beste van de appellation.

WvdW_1_groot.jpg
In en buiten Frankrijk woeden vaak verhitte discussies of er iedere keer meer appellations bij moeten komen. Toch stimuleert de status van AOC veel wijngebieden tot het maken van een betere kwaliteit. Vacqueyras was een van de eerste zuidelijke appellations (1995) in de omgeving van het aloude Châteauneuf-du-Pape. Mede onder invloed van de hoge prijzen bij de buren konden de wijnen steeds beter worden.

Deze wijn is zonder twijfel een van de beste van de appellation. Gemaakt op basis van meer dan 70 procent grenache, aangevuld met carignan en mourvèdre. Stokken van meer dan 35 jaar oud geven de wijn veel concentratie, geholpen door het prachtige jaar 2007. In feite is dit een koopje vergeleken met veel Châteauneuf-du-Pape. Een heerlijke wijn, met in de geur kruiden en laurier, bramen, cacao, zwarte peper, frisheid in de smaak, balans, rijk en gul, met een mooie intensiteit.

La Bastide Saint Vincent, Pavane 2007

Vacqueyras 15,5 pnt

Les Généreux, 12,60

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item