Niepoort LBV 2004 - Perswijn
Wijn van de week

Niepoort LBV 2004

Eigenaar Dirk van der Niepoort heeft zich de afgelopen jaren zo’n beetje ontwikkeld tot dé ster van de droge wijnen uit de Dourostreek. Hij heeft zich ten doel gesteld naast de port minstens de helft droge wijnen te maken. Maar hij is niet vergeten om ook de kwaliteit van zijn portwijnen steeds verder te verbeteren. Hij heeft er een aparte wijnmaker voor in dienst genomen.

WvdW_53.jpg
Eigenaar Dirk van der Niepoort heeft zich de afgelopen jaren zo’n beetje ontwikkeld tot dé ster van de droge wijnen uit de Dourostreek. Hij heeft zich ten doel gesteld naast de port minstens de helft droge wijnen te maken. Maar hij is niet vergeten om ook de kwaliteit van zijn portwijnen steeds verder te verbeteren. Hij heeft er een aparte wijnmaker voor in dienst genomen.

Deze LBV is op dezelfde manier gemaakt als de vintageport, door de druiven te treden in lagares, de traditionele granieten bakken. Van der Niepoort wil een fruitige en frisse stijl LBV maken, en brengt de wijn op fles na de minimale rijpingsperiode van vier jaar. Hierdoor wordt deze LBV niets meer en niets minder dan het kleine broertje van de vintageport, een wijn die zelfs nog de nodige tijd kan worden bewaard. Hij heeft veel kracht en intensiteit, in de geur chocola en kruiden, met in de smaak veel diepte, zwoel, vol, en nog steeds gesloten. Prachtig.

Niepoort LBV 2004

16,5 pnt

Horizon, 7

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website vind je bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item