Pagos de Labarca 2008, Rioja - Perswijn
Wijn van de week

Pagos de Labarca 2008, Rioja

Rioja heeft de afgelopen decennia de kracht ontdekt van wijnen zonder houtrijping, dus helemaal gemaakt op het fruit. Daarmee wordt afgestapt van de aloude traditionele manier van Rioja maken, met rijping op liefst Amerikaans eikenhout. Een logische stap.

WvdW46.jpg
Rioja heeft de afgelopen decennia de kracht ontdekt van wijnen zonder houtrijping, dus helemaal gemaakt op het fruit. Daarmee wordt afgestapt van de aloude traditionele manier van Rioja maken, met rijping op liefst Amerikaans eikenhout. Een logische stap. De moderne wijndrinker wil graag wijnen die soepel en fruitig zijn, en deze nieuwe stijl Rioja beantwoordt daar helemaal aan. Bovendien is het een stuk goedkoper: houten vaten zijn immers duur. De wijn kan sneller op de markt worden gebracht, zodat de prijs ook lager uitvalt. Een effect dat we bij deze wijn ook zien. Dit exemplaar is licht en kruidig, ongecompliceerd, met aangenaam fruit, kersen en zwoelheid; lekker.

Pagos de Labarca 2008, Rioja, 13,5 pt

Plus, 3,99

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website vind je bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item