Zon, zee en mousserende wijn - Perswijn
Nieuws

Zon, zee en mousserende wijn

Bubbles on the Beach was een groot succes. Jong en oud proefden op het zonnige Zandvoortse strand ruim tachtig mousserende wijnen. De lekkerste? Volgens de bezoekers was dat Sua Sparkling uit Argentinië. Het Perswijn-panel riep de Grüner Veltliner van Pfaffl uit tot beste sekt en Jeio tot beste prosecco.

Bubbels_groot.jpg
De zonnige Mango’s Beachbar was zondag 30 augustus het decor van de derde editie van Bubbles on the Beach. Onder grote belangstelling van jong en oud werden ruim tachtig verschillende mousserende wijnen geproefd. Alle deelnemers genoten van cava, prosecco crémant en sekt met oesters en zachtgekruide Jamaicaanse amuses. Ook de strandmaaltijd met veel fris fruit en groente bleek goed te combineren met mousserende wijn.

Deelnemers kozen hun favoriete mousserende wijn. De mousserende wijnen uit Frankrijk, Australië, Duitsland, Zuid Afrika, Spanje en Italië van 22 importeurs werden serieus geproefd en vergeleken voor de verkiezing van de beste mousserende wijn van de dag.

1. Sua Sparkling, Chenin Blanc – Ugni Blanc, Mendoza, Argentinië (Wijnimport Jos Rijnaarts)

2. Pitars Prosecco, Vino Spumante di Qualità Extra Dry, Friuli-Giulia, Italië (Dykstra Wine Investments)

3. Pink Pink Fizz, Spanje, Grape District

Ook werd de beste sekt en prosecco bekendgemaakt, gekozen door het Perswijn-panel.

Beste sekt: Pfaffl Grüner Veltliner, Brut, Sekt, Poot, 7

Beste prosecco:  Bisol, Cartizze Superiore Dry 2006, Prosecco di Valdobbiadene

Anfors, 8

Na het proeven en de mooie barbecuemaaltijd werd er nagenoten van de wijnen. Reypenaar kaas en de prachtige amuses van oesters en aarbei-chocolade van De Albatros bleken prima te passen bij de wat steviger mousserende wijnen.

Het volgende Perswijn-evenement is Klassiek Europa, op zondag 11 oktober.

Schrijf snel in!

Reageer op dit item