Wijn van de week

Bush Creek, Dry White Verdelho

Net als in de andere landen van de Nieuwe Wereld hebben de wijnproducenten in Australië geconcludeerd dat ze met ‘andere’ druiven op de markt moeten komen om de aandacht van de wijndrinker te blijven trekken. En zo ontdekten ze dat verdelho voor witte wijnen een aantrekkelijk alternatief kan zijn.

Wijnvandeweek33_bushcreek.jpg
Net als in de andere landen van de Nieuwe Wereld hebben de wijnproducenten in Australië geconcludeerd dat ze met ‘andere’ druiven op de markt moeten komen om de aandacht van de wijndrinker te blijven trekken. En zo ontdekten ze dat verdelho voor witte wijnen een aantrekkelijk alternatief kan zijn. Een slimme keuze, omdat deze Portugese druif op Madeira goed  gedijt onder hete omstandigheden, zoals we die ook in Down Under kunnen vinden. Op zulke momenten gaat het snel. Dan pikt ook een groot bedrijf als De Bortoli zo’n druif op om er betaalbare wijnen mee te maken, en nog met succes ook. De kracht van de verdelho is dat hij in de hitte toch goed zijn zuren behoudt. Je ruikt wat wit fruit, met een lichte rokerigheid, citrus en bloemen; de smaak is zacht, met goede zuren en wat bitters.

Plus, € 3,99

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website vind je bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item