WINNAAR - Zoet/Versterkt - Barbeito, Verdelho Single Cask Colheita 2006 - Perswijn
Geproefd & BeoordeeldVideo

WINNAAR – Zoet/Versterkt – Barbeito, Verdelho Single Cask Colheita 2006

Barbeito, Verdelho Single Cask Colheita 2006 is de beste zoet/versterkte wijn van het PERSWIJN WIJNCONCOURS ‘100 beste wijnen van 2021’.

Voor de serie wijnen onder de naam ‘single cask’ kiest Ricardo vaten uit die naar zijn smaak tot de top van zijn kelder behoren. Een van zijn favorieten in meerdere jaargangen is de Verdelho van druiven van de wijngaard van Agostinho Andrade junior. Ricardo koopt sinds 1994 druiven van deze wijngaard. De wijngaard ligt aan de noordkant van het eiland, bij São Vicente. Dat zorgt voor extra zuren, bij een wijn en een druif die toch al veel zuren heeft. Maar tegelijk is de balans prachtig.

Importeur: Horizon Wines/Ovino

Alle winnaars en eervolle vermeldingen van het PERSWIJN WIJNCONCOURS ‘100 beste wijnen van 2021’ staan beschreven in het PERSWIJN supplement ‘100 beste wijnen van 2021’, te verkrijgen in de PERSWIJN webshop. Een kort overzicht van de winnaars kunt u vinden ons persbericht.

Word abonnee: https://perswijn.nl/abonnement

Reageer op dit item