Weingut Friedrich Bastian, Riesling Trocken 2007 - Perswijn
Wijn van de week

Weingut Friedrich Bastian, Riesling Trocken 2007

Het gebied Mittelrhein geldt een beetje als een tussengebied, een streek die niet tot de klassieke ‘grote’ streken wordt gerekend. Mittelrhein beslaat de hellingen langs de Rijn ten noorden en ten zuiden van de plek waar de Moezel in de Rijn uitmondt, ten noorden en ten zuiden van Koblenz, en dus ten noorden van de Rheingau. Dat betekent ook dat het niet om bijzondere zuidhellingen gaat, zoals in de Rheingau, omdat de Rijn hier praktisch in noordwestelijke richting loopt.

Riesling_klein.jpg
Het gebied Mittelrhein geldt een beetje als een tussengebied, een streek die niet tot de klassieke ‘grote’ streken wordt gerekend. Mittelrhein beslaat de hellingen langs de Rijn ten noorden en ten zuiden van de plek waar de Moezel in de Rijn uitmondt, ten noorden en ten zuiden van Koblenz, en dus ten noorden van de Rheingau. Dat betekent ook dat het niet om bijzondere zuidhellingen gaat, zoals in de Rheingau, omdat de Rijn hier praktisch in noordwestelijke richting loopt.

Wijngoed Bastian is gevestigd in een van de dorpen van het zuidelijke deel van de Mittelrhein, Bacharach. Hier bevinden zich een paar goede hellingen, dankzij een bocht in de rivier. Erste Lage Bacharacher Hahn is de beroemdste, maar ook in Posten kunnen prima wijnen worden gemaakt, zoals deze smaakvolle 2007, die krachtig en verfijnd is, met limoen en citrus, gele pruimen, exotisch in de smaak, zacht en intens, met mooie bitters na.

Weingut Friedrich Bastian, Riesling Trocken 2007

Bacharacher Posten, 16,5 pnt

Puur en Passie, € 19,50

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website vind je bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item